Година след година резултатите от проучванията показват необходимостта от системна

...
Година след година резултатите от проучванията показват необходимостта от системна
Коментари Харесай

Почти 50% от младите сърби планират да мигрират

Година след година резултатите от изследванията демонстрират нуждата от систематична грижа за младежите и че това би трябвало да бъде приоритет на съответните институции. Напускането на младежите от Сърбия е отрицателна наклонност, която се трансформира в предписание , до момента в който данните за качеството и удовлетворението от живота в Сърбия са все по-тревожни . Всички съответни участници би трябвало интензивно да работят за разрешаването на тези провокации, се споделя в отчета на Националния юношески съвет на Сърбия (KOMS) за 2023 година, написа N1.

Почти половината от младежите в Сърбия (49,2 процента) възнамеряват да изоставен страната, до момента в който единствено 11 % упорстват, че няма да изоставен .

По-високият стандарт на живот е главната причина да се изнесат (32,2%), следвана от " заслужен живот " (27,7%).

Над половината от интервюираните ( 54,2 процента) считат, че политическата система в Сърбия не разрешава на младежите да въздействат върху политическите процеси и решения, до момента в който единствено 0,7 % считат тъкмо противоположното.

Избирателната система в страната се употребява с доверието на 76,4 % от младежите, до момента в който 30,9 % считат, че изборите в Сърбия не са почтени, 45,5 %, че въобще не са почтени, до момента в който единствено 1,6% споделят, че са изцяло почтени и обективен.

Младите също не имат вяра на нито една от посочените в анкетата институции . Най-малко имат вяра на медиите, политическите партии и политическите институции, а най-вече на армията, църквата и Службата за младежта.

Точно 60 % от младежите считат, че Сърбия има потребност от мощен водач , който хората да следват, което е най-високият % за последните шест години.

В съпоставяне с предходните отчети позитивната реакция към Европейския съюз (ЕС) е рекордно ниска тази година, до момента в който негативната е покрай върха от 2020 година

Тревожен факт е, че цели 18 на 100 от младежите работят без трудов контракт .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР