Година и три месеца предсрочно напуска килията си в сливенския

...
Година и три месеца предсрочно напуска килията си в сливенския
Коментари Харесай

Касиерката Илияна, свила над 200 бона, получи невероятен новогодишен подарък

Година и три месеца предварително напуща килията си в сливенския затвор някогашна касиерка в системата на Параходство Българско речно корабоплаване в Русе, която е наказана за заграбване на 214 000 лева посредством основаване на подправени документи, с които е прикривала наглите обири, написа " ".

Решението за предварителното освобождение на към този момент 54-годишната Илияна Илиева е на състав на сливенския областен съд от 5 януари, където затворничката се явява без юрист и сама пази правата си.

Наглото заграбване на пари е траяло съвсем 4 години: от 6 ноември 2006 до 9 април 2010-а, а разкриването е станало повече от инцидентно: при незабавно командироване на Илиева от Русе във Видин и нуждата тя да съобщи касата на своя колежка. Точно тогава лъсва неналичието на крупната сума, това тя „ обяснила “ с сякаш дадени пари на икономически началник, с цел да заплати той наложена му тежка санкция.

Нещо повече, Илиева предизвестила приемащата касата колежка, че „ би трябвало да си мълчи, тъй като получилият парите е значима съчка “. Предупреждението обаче не направило усещане на ошашавената от неналичията жена и тя въпреки всичко споделила откритието си.

Последвало незабавно заседание с присъединяване на сякаш получилия парите началник, на което касиерката признала за двугодишното „ чопване “ и даже помолила да не е уволняват, с цел да „ възвърне последователно неналичията “.

Делото за кражбата се е проточило съвсем пет години, като в началото тя е била наказана на 10 години затвор. В следствие подсъдимата се отказала от първичните си показания и декларирала че е написала пояснения под диктат на управлението в положение на зависимост.

Според новата версия на касиерката, тя не била взела парите, а несъответствието сред огромното салдо в документите и наличното в касата се налагало по отношение на ликвидирането на големи загуби от повреда на баржа в река Дунав.

В последна сметка е била прочетена дефинитивна присъда от 8 години, която е почнала да изтърпява от 3 февруари 2016-а. До момента на решението за предварително освобождение Илиева е изтърпяла 6 години 8 месеца и 13 дни, от които 1 година 9 месеца и 9 дни са от работа.

Съдът е почел направеното от затворническата администрация предложение за предварително освобождение с аргумента, че във времето зад решетките Илиева посочила, че в живота й е настъпила позитивна смяна и опцията за незаконен рецидив е минимална.

Според осведомени даже част от откраднатите пари не са били възобновени през годините.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР