Година и половина Киев изпитва търпението на Запада, но всичко

...
Година и половина Киев изпитва търпението на Запада, но всичко
Коментари Харесай

Последната капка. Украйна губи главните си съюзници

Година и половина Киев изпитва търпението на Запада, само че всичко си има граници. На срещата на високо ниво на НАТО във Вилнюс представители на Съединени американски щати и Европа изложиха на показ това, което дълго време се опитваха да скрият. За рецесията в връзките сред украинските управляващи и техните настойници – в материала.

Изток - Запад

“Политико ” написа, че английският министър на защитата Бен Уолъс и съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан упрекват Володимир Зеленски в непризнателност с причина. Така те желаеха да се признае зависимостта на Киев от Северноатлантическия алианс.

Припомняме: Уолъс се оплака, че по време на визитата си в Киев те не са били доста общителни с него. Съливан също отвърна на обвиняванията на украинеца в незадоволителна военна поддръжка. „ Американският народ заслужава признателност “, акцентира той. Според известия в медиите, поради несъразмерните претенции на Зеленски Джо Байдън е напуснал сърдит взаимната вечеря.

Както отбелязва “Политико ”, Украйна от дълго време нервира западните дипломати, само че това усърдно се прикрива. Недоволството на Байдън от диалога със Зеленски беше написано още през юни 2022 година Тогава на американския президент не хареса, че незабавно след утвърждението на Конгреса за помощта на Киев за милиард $, украинският водач изиска още повече военна техника и муниции. Западът неведнъж е призовавал Зеленски да смекчи плама си, да не ядосва съдружниците си. Видите ли, той познава добре потребностите на съгражданите си, само че няма визия какво желаят жителите на страните от НАТО и Европейски Съюз.

От позиция на украинските управляващи рецензиите към тях са изцяло неуместни. В Киев са уверени, че водят война с Русия в името на цялата западна цивилизация, до момента в който европейците и американците са прекомерно фокусирани върху личните си тесни национални ползи. Призивите да бъдат по-скромни и сдържани са обидили доста украинци, показва “Политико ”.

И цитира откъс от началника на Генералния щаб на Украйна Валерий Залужни от изявление за “Вашингтон Пост ”: " Защо би трябвало да запитвам някого какво да върша на територията на врага? Това е наш проблем и от нас зависи по какъв начин да убием този зложелател ". Това е той за американските забрани за удари по Русия.

Западните медии обаче признават, че казусът не е единствено в държанието на екипа на Зеленски. Всичко е до разнообразни оценки на обстановката. Колкото по-на запад е една страна от Украйна, толкоз по-малко се опасяват да се изправят против съветската войска на бойното поле. Следователно Киев се нуждае единствено от цялостното проваляне на Москва, а Съединени американски щати не изключват опцията за замяна на територия против мир. И защото контранастъплението на ВСУ затъна, Зеленски има все по-малко причини.

Север - Юг

Междувременно киевските управляващи няма на кого да разчитат. Това ясно се появи на срещата на върха на Европейски Съюз и Общността на страните от Латинска Америка в Брюксел с присъединяване на над 50 държавни глави. Европейците желаят да понижат зависимостта си от първични материали от Китай и търсят други възможности. В същото време китайците към този момент изпревариха Европейския съюз по размер на търговия с южноамериканския континент. За да си възвърне самодейността, Европейски Съюз е подготвен да влага 45 милиарда евро в района през идващите четири години по програмата “Глобален портал ” – отговор на плана на Пекин „ Един пояс, веднъж “.

Въпреки обещанията, атмосферата на срещата не беше изключително приятна. Украинският спор предстоящо се трансформира в препъни-камък. Европейците желаеха да включат остро наказание на Русия във финалната декларация, само че множеството от водачите на Южна Америка се опълчиха. В последна сметка Брюксел се задоволи да съобщи, че боевете " предизвикват огромни човешки премеждия и изострят неустойчивостта в международната стопанска система ". Москва въобще не се загатва в текста.

Освен това австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че поддържа мирната самодейност на бразилския президент Лула да Силва. Според него сходни оферти са значими, тъй като боевете би трябвало да приключат един ден. От позиция на бразилския водач всички страни, които не вземат участие в руско-украинската борба, могат да поемат отговорност за напредъка на договарянията. Освен това Москва би трябвало да обезпечи „ минимални условия “.

Няма избор

Според специалистите размяната на територии против мир е напълно действителен сюжет. И това, което споделят за това в Киев, няма значение.

" Ако ВСУ нямат по-нататъшен триумф в контранастъплението, договарянията няма да стартират. Линията на фронта ще остане непроменена и Съединени американски щати ще се съгласят с това. Но в случай че Русия премине в нахлуване и има опасност от очистване на украинската държавност, Западът ще влезе в разговор с Москва. Включително с замяна на територии за мир ", твърди политологът Ростислав Ищенко.

Европейците в никакъв случай не са желали да заплащат за Украйна, само че никой не ги пита за мнението им, продължава специалистът. Конфликтът сред тях и киевския режим обаче е неосъществим, защото и двете страни зависят от Вашингтон. „ Следователно договарянията би трябвало да се водят сред Русия и Съединени американски щати, а Украйна просто ще прави това, което им се каже “, заключава той.

Политологът Александър Дудчак отбелязва, че режимът в Киев не се лимитира единствено до екипа на Зеленски. Според него политическият хайлайф може да се съгласи даже да избяга в чужбина, с цел да оглави там държавно управление в заточение. Местните бизнесмени, в противен случай, са подготвени да работят при всяко държавно управление, в случай че им се подсигурява сигурността на активите. „ Най-вероятно част от украинците ще се бият до последно, само че те могат да трансформират решението си, в случай че формалната агитация се промени “, счита специалистът.

В същото време той е сигурен, че груповият Запад в действителност не се нуждае от мир сред Русия и Украйна. Замразеният спор е по-вероятен, в случай че настойниците на режима в Киев решат, че борбата е прекомерно нездравословна за икономическите им ползи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР