Гневни транссексуални активисти организираха протест в съдебната палата на щата

...
Гневни транссексуални активисти организираха протест в съдебната палата на щата
Коментари Харесай

Транссексуални активисти протестираха във Флорида срещу закон, забраняващ обучение по сексуална ориентация до 8 клас

Гневни транссексуални деятели проведоха митинг в правосъдната палата на щата Флорида против законодателните старания за отбрана на децата от агитация в училищата и за отбрана на родителските права. 

Те държаха плакати с надписи " Излекувайте трансфобията " и " Спрете трансгеноцида ". 

Студентската коалиция за единение на Южна Флорида, която се застъпва за BIPOC (черни, локални и цветни хора), куиър и транс студенти докара на митинга сред 100 и 200 ЛГБТК хора. Те са възмутени, че щатските законодатели преглеждат законопроект, наименуван HB 1069, който предвижда забрана на учебните чиновници да питат учениците за техните местоимения и да споделят личните си местоимения, в случай че те " не съответстват с пола на това лице ". 

Местният парламент предприе в петък стъпка към разширение на спорния закон от 2022 година, който не разрешава образованието по полова ориентировка и полова еднаквост в детската градина до трети клас. Сега ограничаването се се планува възбраната да важи до осми клас.

Законът би попречил на хората да употребяват тоалетни и други " съблекални ", които не подхождат на биологичния им пол. 

Законопроектът също по този начин има за цел да укрепи родителските права, като разреши на родителите да възразяват против образователни материали или книги в библиотеката, и ще задължи учителите в учебно заведение да преподават, че полът е биологично избран. 

Контролираната от републиканците Камара на представителите гласоподава със 77-35 гласа за приемането на законопроекта. 

Във видеото се чува по какъв начин един от уредниците, облечен в риза с принт тай-дай, крещи: " Борбата не свършва тук. Ние ще създадем по този начин, че гласовете ни да бъдат чути. "  

След това мъжът и тълпата стартират да скандират: " Чии са учебните заведения? Нашите учебни заведения! "

Източници: Телеграм, eu.tallahassee.com

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР