Гневът на сините фенове може да смени фаворита за спортното

...
Гневът на сините фенове може да смени фаворита за спортното
Коментари Харесай

Проектокабинетът: БСП измъква земеделието от Слави, дами пое...

Гневът на сините почитатели може да смени любимеца за спортното министерство

Разпределянето на министерските постове се обрисува като първия огромен тест на бъдещата управническа коалиция сред " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Лавина от клюки и догатки засипаха коридорите на Народното събрание през вчерашния ден.

Смятаният за неоспорим идващ министър председател Кирил Петков настойчиво отхвърляше да са обсъждани имена. Същото направи и соцлидерът в оставка Корнелия Нинова, посочена като предстоящ вицепремиер, откакто отхвърли да оглави Народното събрание.

„ Нещата се сменят всеки ден, само че цитираната формула от Румен Гечев 8:4:3:3 няма да е настояща. Не изключвам изненади. Все отново разбрахме името на новия парламентарен началник час преди гласуването “, призна пред „ Марица “ един от опитните партийни водачи.

До късно през вчерашния ден обаче имаше настоящи имена в плана за идващото държавно управление.

Това, за което няма подозрение, е за постовете на двамата харвардци, чиято партия стана първа мощ на изборите на 14 ноември. Премиер ще е Кирил Петков, а министър на финансите - Асен Василев. Ясни са и още някои назначения от " Продължаваме промяната ". Варненецът Даниел Лорер, апетитен до неотдавна като външен министър, съвсем несъмнено ще поеме стопанската система. Врачанката Деница Симеонова е сигурна за министерството на нововъведенията.



Външно министерство отива при красивата Павела Митова от партията на Слави Трифонов. Въпреки че наподобява млада, тя е записала във визитката си висше обучение в Милано, специализации в влиятелни университети в Холандия, Англия и Съединени американски щати. Също по този начин и работа за Външно министерство, Организация на обединените нации и институти за интернационална политика.

Има Такъв Народ получава и културното министерство. Там любимец е оперният артист Георги Султанов, внук на именития артист Петър Слабаков и племенник на евродепутата Андрей Слабаков. Тенорът е от остарял музикален ямболски жанр, само че учи в Пловдив, където среща и брачната половинка си Шилена, също оперна певица.

Най-голямата драма се обрисува към земеделието. Там за любимец минаваше врачанинът Пламен Абровски от Има Такъв Народ, само че май има внезапен завой.

По последна ​информация Българска социалистическа партия е съумяла да контракти радващото се на големи финансови потоци ведомство, само че не е ясно кой ще го оглави. Червените взимат също и туризма в лицето на депутата Христо Проданов, тъй че Панагюрище ще се гордее с министър.

Българска социалистическа партия ще „ увеличи “ в обществен министър и различен народен представител - Георги Гьоков, някогашен началник на бюрото по труда в Стара Загора.

Ясни на 99 % са министрите на " Демократична България ". Ново министерство на дигитализацията, което ще вземе под шапка и огромни държавни компании, ще бъде поето от Божидар Божанов, IT специалист и бизнесмен.



Правосъден министър ще е Надежда Йорданова. Дамата от Кубрат е добре позната от предния парламент, където оглави комисията „ Магнитски “. Тя беше началник на кабинета на подалия оставка водач на " Да, България " Христо Иванов, който отхвърли да се върне като правосъден министър, какъвто беше при Бойко Борисов.

Демократична България може да хване и трета ръка, в случай че " зеленият " Борислав Сандов оглави Министерството на околната среда и водите, за което обаче има и други кандидати.

За енергетиката любимец е Александър Николов, някогашен шеф на АЕЦ " Козлодуй ", който изминава всички равнища в атомната централа, преди да я оглави. После работи в Българска академия на науките.

До последно има конспирация и за Министерството на младежта и спорта, където май в действителност Димитър Бербатов е бил канен от Кирил Петков. Има Такъв Народ стартира Радостин Василев, само че харвардците са обезпокоени от острата реакция на " Левски " и сините почитатели против изявления на някогашния правист на ЦСКА.



Силни позиции за спортното ведомство има и Весела Лечева, която е извънредно близка до президента Румен Радев.

Като завещание от служебния кабинет в бъдещото държавно управление ще преминат строителният министър Виолета Комитова, просветният проф. Николай Денков и вътрешният Бойко Рашков, въпреки към последното име да се чуват всевъзможни спекулации.

Служебният министър председател Стефан Янев може да стане боен министър или дипломат в Съединени американски щати. Ако се случи второто, то защитата ще бъде дадена на Тодор Тагарев. Роденият в Стамболийски боен специалист приключва МГ-Пловдив, преди да постъпи в Долна Митрополия.
Свързани вести Кольо Колев пред "Марица ": Кабинетът може да изкара 4 години, само че към този момент е котка в чувал
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР