Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от

...
Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от
Коментари Харесай

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа игла от двудозовите ваксини |

Глупост е да има зелен документ след първа игла от двудозовите ваксини, заяви по bTV бившият здравен министър и претендент за народен представител от ГЕРБ Костадин Ангелов .

„ Така се споделя на хората, че са предпазени, а от здравна позиция е рисково за техния живот – могат да загинат поради глупави управнически решения. Освен това противоречи на европейския правилник “, посочи Ангелов.

Той подсети, че според късата характерност на имунизациите отбрана се изгражда 14 дни след слагането на втората доза и съобщи, че желае да види с очите си документа, в който основният държавен здравен контрольор е предложил издаването на документ след първа доза. Според него е невероятно доцент Кунчев да е дал сходно мнение, тъй като това опонира на всякаква медицинска логичност. " Не мога да позволи, че доцент Кунчев или заместничката му му доктор Пармакова са съгласни с сходни нелепости ", сподели той.

Бившият здравен министър разяснява и политическото решение за въвеждане на документите:

" Вчера министър председателят Янев съобщи, че държавното управление е закъсняло с въвеждането на зелените документи. Излиза, че решението е политическо. В същото време Стойчо Кацаров изяснява, че решението за въвеждането на новите ограничения е на специалистите. Кой лъже - министър председателят или Кацаров? ", запита Ангелов.

Според него много тревожен е фактът, че е извършен диалог с еврокомисаря то опазване на здравето Стела Кириакидис,  за включване на механизма за гражданска отбрана за България. Това значи български пациенти да се извозват за лекуване в друга страна и ЕК да ни праща медици, с цел да се оправим, разясни Ангелов.

" Чухте ли през вчерашния ден, по време на словото си, министър председателят да каже " ваксинирайте се "? А по кое време българският президент сподели " ваксинирайте се ", когато го притиснаха числата. Някой разбра ли по кое време и по какъв начин се имунизира президентът? По целия свят водачите на страните се имунизираха обществено, с цел да дадат персонален образец ", сподели още някогашният здравен министър. 

Ангелов посочи, че държавното управление на ГЕРБ би въвело също зеления документ, но с гратисен интервал. Още при започване на лятото трябваше да се каже, че документите ще влязат в действие от 1 ноември, с цел да имат хората време да реагират и да изградят имунитет, счита някогашният здравен министър.

Той предлага да се признава и съществуването на антитела против вируса. По думите му служебния кабинет е спрял процеса на имунизация, а служебният здравен министър е оповестил, че се съмнява във имунизациите. Друг пропуск съгласно него е, че през лятото лечебните заведения на са били готови за новата Коронавирус вълна.

Костадин Ангелов призна, че по негово време сме били първо място по смъртност от COVID-19 в Европа, само че акцентира, че сега сме първи в света (по данни на „ Джонс Хопкинс “). Данните са на база 100 000 души население.

Ангелов сподели още, че ще упорства работещите лечебни заведения да получават не 85%, а 100% от бюджета си преди пандемията и посочи, че шефове на болници искат оставката на Стойчо Кацаров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР