Глоуб тиътър в Лондон, реплика на шекспировия театър, обяви, че

...
Глоуб тиътър в Лондон, реплика на шекспировия театър, обяви, че
Коментари Харесай

Шекспировият театър Глоуб е застрашен от закриване - slava.bg

Глоуб тиътър в Лондон, имитация на шекспировия спектакъл, разгласи, че е застрашен от закриване, в случай че незабавно не получи държавно финансиране поради загубите в резултат на пандемията от новия ковид, заяви Агенция Франс Прес.

Театърът, който е водеща институция в проучванията на британския драматург, заявява в документи, импортирани в комисия на английския парламент, че ограничаващите ограничения, въведени в страната от края на март, са финансово опустошителни и "може да доведат до съдбовен край ".

"Без незабавна помощ от страната, няма да сме в положение да преодолеем тази рецесия ", настояват от управата на театъра. Затварянето му би било "трагедия за изкуствата, за наследството на най-прославения британски създател и за цялата страна ".

Театърът, издигнат през 1997 година на южния бряг на Темза, е имитация на истинския спектакъл навън на Шекспир от 1599 година, който се е намирал съвсем на същото място.
Повече от един милион фенове го посещават всяка година. В него има библиотека, списък и имитация на якобински спектакъл от седемнадесети век.

Глоуб тиътър към този момент получи незабавна помощ от държавното управление, само че се нуждае от още 5 млн. английски лири, които са 20% от годишния му доход, с цел да продължи да действа.

Председателят на комисията по просвета в Народното събрание Джулиан Найт прикани държавното управление да се намеси. "Ще бъде покруса, в случай че такова национално благосъстояние почине от Ковид-19 ", сподели той.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР