Глобяват собствениците на имота на Дякон Игнатий“ №2, в самия

...
Глобяват собствениците на имота на Дякон Игнатий“ №2, в самия
Коментари Харесай

Шахтата, в която пропадна бременна, се оказа вход към мазето на частна сграда

Глобяват притежателите на парцела на „ Дякон Игнатий “ №2, в самия център на София
Частна благосъстоятелност се оказа шахтата, в която пропадна бременна жена в столицата. 38-годишната дамата е вървяла дружно със брачна половинка ѝ, стъпила е на шахтата и двете стоманени порти се разместили. Жената е пропаднала на три метра дълбочина. Пострадалата е закарана в „ Пирогов “. Все още не е известно какво е положението ѝ.

Експерти от дирекции „ Контрол по строителството “ на регион „ Средец “ и на Столична община направиха инспекция на място на случая на ул. „ Дякон Игнатий “ №2, при който жена пропадна във подземния вход към изби на постройката. Така нареченият „ британски двор “ е отвор, който води към избеното помещение/мазето и е благосъстоятелност на постройката. Сградата е частна, а  обвързване на притежателите е да я поддържат в положително експлоатационно положение. Постоянно настояща комисия за надзор на строителните обекти и постройките на регион „ Средец “ сформира констативен протокол за положението на капака към мазетата и ще бъде издадена заповед за неотложно подсилване. Собствениците ще бъдат глобени по тази причина, че не са поддържали оборудването си в положително техническо положение.

Екипи на Аварийната дирекция на Столична община обезопасиха мястото на случая, като е подложен нов похлупак на отвора към сутерена на постройката, оповестиха от общината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР