Глобяват 50 хил. стопаниНАП започна изпращането на електронни писма до

...
Глобяват 50 хил. стопаниНАП започна изпращането на електронни писма до
Коментари Харесай

НАП кани фермери да платят данъците си

Глобяват 50 хиляди стопани


Национална агенция за приходите стартира изпращането на електронни писма до аграрни стопани, които не са оповестили правилно приходите си от предходната година, с покана да го създадат.

50 хиляди регистрирани аграрни производители са получили дотации в общ размер 120 млн. лева през 2017 година, само че не са подали данъчни заявления и не са платили налози върху тях, стана ясно откакто Национална агенция за приходите получи данни от Държавна фирма “Земеделие ” за изплатените дотации. Тези фермери ще бъдат санкционирани за неподаване на годишна данъчна декларация в законовия период до 30 април.

Глобата по принцип е до 500 лева, само че ще бъде в най-малък размер, в случай че подадат декларацията си до 1 октомври. Ако и до тогава не го създадат, санкцията ще бъде доста по-голяма. Има и забележителен брой земеделци, които са подали данъчни заявления, само че в тях са показали по-малък приход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, демонстрират данните на данъчните.

От Национална агенция за приходите припомнят, че стопаните, които са позволили грешки, имат право да подадат коригираща декларация за приходите до 1 октомври 2018 година Те няма да бъдат санкционирани, в случай че правилно разгласят всичките си приходи. Някои фермери пък са оповестили пред Национална агенция за приходите единствено приходите, получени като дотация. Те получават писма от Национална агенция за приходите, в които се припомня, че в данъчните заявления би трябвало да разгласят и всички приходи от продажба на селскостопанска продукция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР