Глоби за неплатени винетки няма да се налагат повече от

...
Глоби за неплатени винетки няма да се налагат повече от
Коментари Харесай

Възраждане: Глоби за неплатени винетки няма да се налагат повече от три пъти в годината

Глоби за неплатени винетки няма да се постановат повече от три пъти в годината. В понеделник на съвещание парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление с единомислещо болшинство одобри изменение и допълнения в Закона за пътищата. От " Възраждане " имахме три оферти, които също бяха признати. Това разгласи на брифинг в Парламента националният представител от " Възраждане "  и ръководител на отрасловата комисия Коста Стоянов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

По думите му, в случай че някой има едногодишна винетка, която изтича, в 14- дневен период, той ще получи съобщение и второ във двудневен период, преди самото приключване.

" Уведомление ще има и за тримесечните винетки - два дни преди приключването им. Това значи, в случай че имате винетка, която изтича след 14 дни, по имейл или със SMS ще получите първо съобщение. Ако не съумеете да заплатите, два дни преди крайния период още веднъж ще получите увещание ", уточни депутатът.

Той показа, че са извършени диалози с Министерството на електронното ръководство и АПИ и се оказало, че измененията са вероятни.

По думите му промените би трябвало да влязат в действие от 1 юни 2023 година. Третото главно предложение е за налагане таван на нарушаването при потребление на Републиканската пътна инфраструктура, което сега е 300 лв..

" Ние предложихме да има ограничаване, което да е трикратно в границите на една година. Максимум три наказване за най-много 900 лв.. Според вносителите на измененията по този метод няма да се позволи неточности като при проблема " Пролеша ", за който имат информация за нарушавания на избрани МПС-та в размер на десетки хиляди левове ", сподели още депутатът. 

Стоянов бе безапелационен, че с по този начин препоръчаните текстове ще бъдат облекчени водачите и притежателите на едногодишна винетка.

" Благодаря на всички народни представители за това единомислещо решение, с което ще облекчим българските жители. За три месеца успяхме да гласуваме на второ четене три законопроекта за разлика от активността на комисията в предишния парламент ", добави Стоянов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР