Глобалното здравеопазване трябва да бъде изведено на следващо ниво. Това

...
Глобалното здравеопазване трябва да бъде изведено на следващо ниво. Това
Коментари Харесай

В Берлин се провежда Световната здравна среща на върха

Глобалното опазване на здравето би трябвало да бъде изведено на последващо равнище. Това разгласи генералният директор по време на Световната здравна среща на върха. Според специалисти укрепването на световния здравен метод е нужно за превъзмогване на неравенството сред богатите и бедните народи. 

Здравето е главно право, а не разкош - това обръщение насочи ръководителят на СЗО по време на Световната здравна среща на върха в Берлин. Според него здравето би трябвало да се преглежда като средство за по-голямо развиване.

 

 
И по този начин - какво значи да изведем световното опазване на здравето на последващо равнище? Нови световно съглашение, световна архитектура и световен метод. Здравето не е разход. То е инвестиция. Здравето е главно човешко право. То не е разкош.
Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО

Домакин на форума е немският канцлер Олаф Шолц, който даде обещание в допълнение финансиране за битка с разнообразни болести в разрастващите се страни.

 
Германското държавно управление ще продължи да поддържа интензивно проучванията, водени от научното любознание. Пактът за проучвания и нововъведения е основан за това. Ние обещахме да увеличим финансирането за научни проучвания до над 3% от брутния народен артикул до 2025 година.
Олаф Шолц, канцлер на Германия

Светът към момента се възвръща от пандемията от COVID-19, която съгласно здравни експерти е била знак, че има незабавна потребност от подсилване на световния здравен метод, с цел да се преодолеят неравенствата сред богатите и бедните народи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР