Глобалното затопляне причинява повече вредни ветрове по време на гръмотевични

...
Глобалното затопляне причинява повече вредни ветрове по време на гръмотевични
Коментари Харесай

Глобалното затопляне е увеличило разрушителните пориви на ветровете на планетата

Глобалното стопляне предизвиква повече нездравословни ветрове по време на гръмотевични стихии в Централна Северна Америка, демонстрира ново изследване на Националния център за атмосферни проучвания на Съединени американски щати. Това се оповестява в публикация, оповестена в списание Climate Change.

Изследователите анализирали данни на метеорологични наблюдения и резултати на компютърни симулации с доста висока разграничителна дарба, с цел да оценят измененията в краткосрочните и локализирани ветрове, които постоянно не се улавят от метеорологичните станции. Оказва се, че през последните 40 години площта на земята в Съединените щати, наранена от гръмотевични стихии, се е нараснала пет пъти.

Гръмотевичните стихии стартират да провокират по-екстремни ветрови феномени, с неочаквани промени от липса на вятър до пориви от над 100 километра в час. Гръмотевична стихия генерира мощни въздушни течения надолу, които на собствен ред предизвикват прави течения, движещи се паралелно на земята и достигащи 91 километра в час.

Изменението на климата евентуално усилва температурната разлика сред хладния въздух в низходящите течения и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР