Глобалните пазари са изправени пред натиск на дизела, предупредиха водещи

...
Глобалните пазари са изправени пред натиск на дизела, предупредиха водещи
Коментари Харесай

Търговци на горива: Европа е най-застрашена от системен недостиг

Глобалните пазари са изправени пред напън на дизела, предизвестиха водещи търговци, като Европа е най-застрашена от " систематичен “ дефицит, който може да докара до нормиране на горивото, написа " Файненъл Таймс ".

В резултат на сакциите против Русия могат да бъдат изгубени до 3 милиона барела нефт и артикули от него дневно, съгласно данните на ръководителите на една от най-големите къщи за търговия със първични материали. 

" Нещото, за което всички се тревожат са доставките на дизел. Европа внася към половината от своя дизел от Русия и към половината от своя дизел от Близкия изток “, сподели Ръсел Харди, началник на Vitol - най-големият самостоятелен търговец на нефт в света

" Този систематичен дефицит на дизел е налице. “ Този импорт значи, че съветските доставки съставляват към 15 % от потреблението на дизел в Европа. Той прибавя, че рафинериите могат да усилят производството си на дизелово гориво в отговор на по-високите цени за сметка на други артикули, получени от нефт, с цел да засилят доставките, само че признава, че е допустимо да се наложи нормиране.

Торбьорн Тьорнквист, съосновател и ръководител на Gunvor Group със седалище в Женева, повтаря опасенията на Ръсел Харди, и споделя, че европейските пазари на газ към този момент не действат обикновено, защото търговците са изправени пред големи претенции от банките за пари за покриване на позиции за хеджиране.

" Дизелът не е единствено европейски проблем, това е световен проблем. Наистина е ", споделя Тьорнквист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР