Глобалните инвестиции в енергийна трансформация, която включва както изграждането на

...
Глобалните инвестиции в енергийна трансформация, която включва както изграждането на
Коментари Харесай

Инвестициите в енергийна трансформация надхвърлиха 500 млрд. долара в кризисната 2020-та

Глобалните вложения в енергийна промяна, която включва както построяването на източници за възобновима сила, по този начин и вложения в електрически транспортни средства, за първи път са надхвърлили 500 милиарда $ през 2020 година макар спада на икономическата интензивност поради ковид.

Това демонстрира изследване на звеното за разбори на финансирането в областта на зелената сила на Блумбърг BNEF.

Според отчета нарастването на вложенията на годишна база е 9%. Най-голям дял е бил ориентиран за създаване на възобновими енергийни източници 304 милиарда $ (с 2% повече спрямо 2019 г.), а по-късно са вложенията в придобиване на електрически транспортни средства и построяването на съпътстващите ги зарядни станции – 139 милиарда $, които се усилват с цели 28% на годишна база.

Другите отдели на енергийната промяна също означават растеж. В инсталирането на енергийно ефикасни термопомпи са били вложени 51 милиарда $, което е с 12% повече спрямо 2019 година, до момента в който вложенията в системи за запазване на сила като акумулатори възлизат на 3,6 милиарда $. Три пъти до 3 милиарда $ са се нараснали вложенията в технологии за добиване въглероден диоксид от атмосферата. Понижение има само в вложенията във водородни кафези, които се намаляват с 20% до 1,5 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР