Глобалните доставки на смартфони са спаднали с цели 38% през

...
Глобалните доставки на смартфони са спаднали с цели 38% през
Коментари Харесай

Глобалните доставки на смартфони спадат с цели 38% за година

Глобалните доставки на смарт телефони са спаднали с цели 38% през февруари - от 99,2 млн. до 61,8 млн. устройства. Това е най-големият спад в историята на пазара на смарт телефони, сочи нов отчет на Strategy Analytics.

Данните демонстрират по какъв начин коронавирусът, който промени всекидневието и веригата за доставки на електроника в Китай, визира пазара. Доставките до дистрибуторите понижиха в Китай и като цяло означиха огромно намаляване в Азия, откакто работния развой беше прекратен и хората трябваше да останат по домовете си, осведоми CNBC.

"Започнахме да наблюдаваме пазара на смарт телефони от 2003 година Това е най-големият спад в историята “, съобщи Линда Суй, анализатор от Strategy Analytics.

Статистиката също по този начин предвещава идни проблеми на пазара на смарт телефони, откакто страните стопираха своите стопански системи, с цел да забавят разпространяването на вируса. Пандемията "нарани " както доставките, по този начин и търсенето, демонстрира отчетът. Заводите в Азия не съумяват да създават телефони както нормално заради наложителните закривания на фабриките и невъзможността за обезпечаването на основни съставни елементи от веригата на доставки.

От друга страна, хората, които се самоизолират или са задължени да останат вкъщи, е доста по-малко евентуално да си купят нови устройства, което нарушава търсенето. Спадът се следи във всички ценови категории, а освен при скъпите и всеобщите за пазара модели, показва още Суй.

Apple, най-големият производител на смарт телефони в света за четвъртото тримесечие на 2019 година, затвори магазините си отвън Китай за неопределен срок и предизвести през февруари, че епидемията от ковид ще ограничи доставките на iPhone. Междувременно Samsung, който заема второто място, също затвори своите магазини.

И до момента в който останалата част от света към момента се бори с вируса, Китай постепенно се връща към нормалния работен режим. Вече всички магазини на Apple в страната отвориха порти още веднъж. "Въпреки слабите признаци на възобновяване в Китай, ние чакаме световните доставки на смарт телефони като цяло да останат слаби през март 2020 ", заключват от Strategy Analytics.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР