Глобалните акции се изкачиха към многогодишни върхове, докато доходността на

...
Глобалните акции се изкачиха към многогодишни върхове, докато доходността на
Коментари Харесай

Акциите и облигациите скочиха, тъй като коментарите на Джей Пауъл подхраниха залозите за намаляване на лихвените проценти

Глобалните акции се изкачиха към многогодишни върхове, до момента в който доходността на облигациите се срина в четвъртък, защото търговците покачиха залозите си, че централните банки ще стартират нападателен кръг от понижения на лихвите през идната година.

Резките придвижвания пристигнаха, откакто нови прогнози на чиновници на Федералния запас показаха съкращения с 0,75 процентни пункта през идната година.

Председателят на Фед Джей Пауъл също сподели, че „ евентуално е на или покрай своя пик за този цикъл на стягане “, в най-ясния сигнал от централната банка на Съединени американски щати, че акцията за стягане е завършила.

В Европа показателят Europe Stoxx 600 се увеличи с 1,6 %, най-високата му точка от януари 2022 година, до момента в който немският Dax доближи нов връх за всички времена с растеж от 0,9 %.

На пазарите на облигации доходността върху лихвения % -чувствителните двугодишни държавни облигации паднаха с 0,17 процентни пункта до 4,31%, до момента в който доходността на двугодишните...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР