Глобалната поп звезда Шакира е призована в съда в Барселона,

...
Глобалната поп звезда Шакира е призована в съда в Барселона,
Коментари Харесай

Шакира ще се яви в съда в Барселона в първия ден от процеса за данъчни измами в Испания

Глобалната поп звезда Шакира е призована в съда в Барселона, с цел да участва на първия ден от процесът й за хипотетична машинация на испански данъчни чиновници с милиони евро

От ДЖОЗЕФ УИЛСЪН Associated Press, 20 ноември 2023 година, 1:27 ч.

БАРСЕЛОНА, Испания – Глобална поп звезда Шакира беше призована в понеделник в съда в Барселона, с цел да участва на първия ден от процеса против нея за хипотетична машинация на испански данъчни чиновници с милиони евро.

46-годишната Шакира е изправена шест обвинявания за неплащане на испанското държавно управление в размер на 14,5 милиона евро (около 15,8 милиона долара) налози сред 2012 и 2014 година Носителката на голям брой Грами и Латинска Грами отхвърли да е направила нарушаване и сподели, че е платила всичко, което дължи.

Случаят нашумя през 2018 година В момента зависи от това къде е живяла Шакира през този интервал. Прокурорите в Барселона настояват, че колумбийската певица е прекарала повече от половината от този интервал в Испания и затова е трябвало да заплати налози върху международния си приход в страната, макар че формалното й местопребиваване към момента е на Бахамите. Данъчните ставки са доста по-ниски на Бахамите, в сравнение с в Испания.

Прокурорите споделиха през юли, че ще изискат присъда от 8 години и два месеца затвор и санкция от 24 милиона евро (26,1 милиона долара) за певицата, която завоюва почитатели по целия свят с шлагерите си на испански и британски език в разнообразни музикални жанрове. че към този момент е платила всичко, което дължи, и спомагателни 3 милиона евро (около 3,2 милиона долара) лихви.

Шакира отхвърли договорка, препоръчана й от прокурорите за споразумяване на нейния случай през юли 2022 година, като сподели посредством своята испанска компания за връзки с обществеността Llorente y Cuenca, че „ има вяра в своята непорочност и избира да остави въпроса в ръцете на закона “. Подробностите за тази евентуална договорка не бяха оповестени обществено.

Състав от трима съдии, управителен от магистрат Хосе Мануел дел Амо, ще ръководи процеса. Шакира би трябвало да бъде в правосъдната зала до 10:00 ч.

Първоначално процесът е плануван да завърши на 14 декември.

Шакира беше посочена в приключването на „ Paradise Papers “, което разказва в детайли офшорните данъчни договорености на доста високопоставени персони, в това число музикални звезди като Мадона и Боно от U2.

Екипът по отбрана на Шакира, барселонската компания Molins Defensa Penal, сподели през ноември 2022 година, че тя не е прекарвала повече от 60 дни в годината в страната през въпросния интервал, добавяйки, че тя би имала е належащо да е прекарал половин година в Испания, с цел да се смята за фискален резидент. Нейната отбрана твърди, че тя е била надалеч от Барселона за дълги сектори на международно турне през 2011 година и по-късно е прекарала доста време в Съединените щати като част от журито на телевизионното музикално шоу за гении The Voice на NBC.

Испанските прокурори не са съгласни и следователят Марко Хубериас написа през 2021 година при приключването на тригодишното следствие на обвиняванията, че е открил, че съществуват „ задоволително доказателства за престъпност “ за случая да отиде на съд. Шакира отбрани невинността си, когато беше разпитана от Джубериас през 2019 година

Тя загуби обжалването за отменяне на делото предходната година.

Шакира е открила фискалното си престояване в Испания през 2014 година по същото време, когато най-голямото й дете е било записано на учебно заведение в Барселона, съгласно нейния бранител, защото е щяла да прекарва повече време в страната със фамилията си.

В Испания съдия-следовател организира в началото следствие и взема решение или да отхвърли делото, или да го изпрати на съд. Съдът може да анулира пандиза за причинители за първи път, в случай че са наказани на по-малко от две години зад решетките.

В настрана следствие испанската държавна прокуратура упрекна Шакира през септември за хипотетичното й укриване на 6,7 милиона евро налог върху приходите й за 2018 година Те я ​​обвиниха, че е употребила офшорна компания, основана в данъчен парадайс, с цел да избегне заплащането на налога.

Испания наложи репресии против футболни звезди като Лионел Меси и Кристиано Роналдо през през последното десетилетие за неплащане на цялостните дължими налози. Бившите звезди на Барселона и Реал Мадрид бяха приети за отговорни в укриване, само че и двамата заобиколиха пандиза, откакто присъдите им бяха условни.

Шакира, чието цялостно име е Шакира Изабел Мебарак Рипол, има две деца, Милан и Саша, от футболната звезда на Барселона Жерар Пике. Двойката живееше дружно в Барселона, преди да приключи 11-годишната си връзка предходната година. Оттогава тя живее в Маями.

След триумфа на латиноамериканските награди Грами в Севиля в четвъртък, Шакира благодари на почитателите си в Испания, че „ са с мен в положителните и неприятните времена. “

Водещи истории

„ Извънредно “: Почит и възпоменание за Розал

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР