Глобална софтуерна компания Redis ще изгради най-новия си център за

...
Глобална софтуерна компания Redis ще изгради най-новия си център за
Коментари Харесай

Софтуерната компания Redis избра България за своя нов R&D център

Глобална софтуерна компания Redis ще построи най-новия си център за научноизследователска и развойна активност в София. България е определена в състезание с още пет други страни. Планът е в началото тук да бъдат открити 75 работни места, като компанията дава поръчка за дълготрайно наличие тук. Новината идва като пресен лъх за IT сектора, който към този момент стартира да стяга коланите на фона на световния спад в търсенето.

Redis е частна софтуерна компания, учредена през 2011 година и разработваща бази данни с отворен код. Счита се за водеща NoSQL база данни и една от най-популярните база данни в паметта на компютър (in-memory). Redis се употребява в компании като Twitter, Airbnb, Tinder, Yahoo, Adobe, Hulu, Amazon и OpenAI.

Компанията се дефинира като стартъп „ кентавър “ – т.е. с пазарна капитализация от 1 милиард $ и със 100 милиона $ годишни доходи, което се смята за знак за резистентност.

Работи в над 25 страни на 6 континента. С отварянето на собствен развоен център в София компанията дава поръчка да го трансформира в водещия си подобен отвън Израел.

София се оказа безапелационният ни избор поради съществуването на изключителни гении, участието в Европейския съюз и не на последно място поради самата столица като град “, споделя вицепрезидентът на Redis Ричард Хари, представен от Българска телеграфна агенция.

Управлението на Redis България е поверено на Иван Атанасов, който преди този момент ръководеше развойния център на Uber в София. Според профила му в LinkedIn той е сменил местоработата си от декември 2023 година
В рецесия ли е IT секторът в България? 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР