Глоба от 391,5 млн. долара ще трябва да плати интернет

...
Глоба от 391,5 млн. долара ще трябва да плати интернет
Коментари Харесай

Близо 400 млн. долара глоба за Гугъл заради нерегламентирано следене на потребители

Глоба от 391,5 млн. $ ще би трябвало да заплати интернет колосът " Google " (Google), който е притежаван от компанията-майка " Алфабет " (Alphabet) поради нелегално следене на местоположението на консуматори в 40 американски щати, съобщи ДПА. Агенцията се базира на известие от офиса на основния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс.

Разследването е открило, че " Алфабет " не е уведомила потребителите, че услугите за следене на местоположението са включени автоматизирано за при интензивности на потребителите свързани с приложения и използването на интернет уточни Джеймс в изказване.

Основният миг в обвиняването беше практиката на компанията, която споделяше на потребителите, че могат да изключат следенето на местоположението в настройките си от „ История на местоположенията “, само че не и да ги уведоми, че в настройките „ Активност в мрежата и приложенията “ също се събират данни за местоположението им.

" Технологичната компания би трябвало също да реформира своите практики, с цел да бъде по-прозрачна с потребителите ", добави Джеймс.

" Google " тихомълком е проследявала своите консуматори за да се осъществят облаги и в този момент ние виждаме резултата пред правораздаването. Всеки човек би трябвало да може да взема свои лични решения по отношение на своите данни и по какъв начин се употребяват. Ние ще продължим да държим фирмите, които нарушават закона, виновни и ще пазиме потребителите от сдружения, които слагат облагите пред интереса на хората ", сподели още основният прокурор на Ню Йорк.

Гугъл употребява данните за клиентите, които събира, с цел да сътвори подробни профили и да насочва реклами от името на своите рекламни клиенти. Данните за местоположението могат да разкрият значително самоличността и навиците на обещано лице и могат да се употребяват за неговото профилиране, предава още ДПА.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР