Глоба от 2000 до 5000 лв. грози кмета на община

...
Глоба от 2000 до 5000 лв. грози кмета на община
Коментари Харесай

Глобяват кметицата на Септември за предизборна агитация

Глоба от 2000 до 5000 лева грози кмета на община Септември Васка Рачева, както и претендента за депутат Стефан Мирев от ГЕРБ, поради нерегламентирана политическа пропаганда.

Решението е на пазарджишката Районна изборна комисия и е по отношение на постъпил сигнал от Надежда Йорданова, представител на КП " Демократична България ". РИК е направила инспекция на място по сигнала и е открила, че кметът на община Септември Васка Рачева участва на пропагандни материали с претендент депутата Стефан Мирев, което е жестоко нарушаване на Изборния кодекс.

Плакатите с лика на кмета на Септември и претендента за народен представител са били сложени в центъра на село Ветрен дол, на изхода за град Септември в посока София. На плакатите е изписано, че Васка Рачева е кмет на община Септември, който поддържа преференциално съответния претендент за народен представител.

Според закона е неприемливо представител на държавната и общинската власт да пропагандира в интерес на политическа партия. Районната изборна комисия подреди на кмета неотложно унищожаване на пропагандните материали.

Миналата седмица кметицата Васка Рачева пусна пост във Facebook, в която декларира поддръжката си за кандидат-депутата Стефан Мирев.



 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР