Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската

...
Глоба от 137 хиляди щатски долара беше наложена на продуцентската
Коментари Харесай

Глоба от 137 хил. долара за компанията, снимала онзи филм с Алек Болдуин

Глоба от 137 хиляди щатски $ беше наложена на продуцентската компания " Ръст муви продакшънс " (Rust Movie Productions), която стои зад кино лентата " Rust ". При неговото снимане стана случай, при който Алек Болдуин простреля операторка.

Финансовата глоба е наложена от Бюрото за здраве и сигурност на работното място в щата Ню Мексико, където се снимаше продукцията. След трагичния случай от октомври м.г., фотосите бяха спрени, осведоми Българска телеграфна агенция.

Проверка на ведомството в Ню Мексико е открила, че компанията е била наясно, че " не се съблюдават процедурите за сигурност при потребление на огнестрелно оръжие на снимачната площадка ". Продуцентите са показали " равнодушие към сигурността на чиновниците ", като не са подхванали ограничения за съблюдаване на протоколите за сигурност.

Службата наложи оптималната санкция от 136 793 щатски $ и подреди да бъде платена в границите на 15 работни дни.

През октомври м. година по време на подготовка за сцена от продукцията артистът Алек Болдуин инцидентно простреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че употребяваният от него реквизитен револвер е бил зареден с бойни, вместо с халосни патрони. Разследването на тежкия случай продължава.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР