Глоба от 100 евро ще плащат от днес неваксинираните гърци,

...
Глоба от 100 евро ще плащат от днес неваксинираните гърци,
Коментари Харесай

В Гърция глобяват неваксинираните, нови мерки в Европа

Глоба от 100 евро ще заплащат от през днешния ден неимунизираните гърци, които са над 60 година Гръцките управляващи ще наблюдават дали подлежащите на първа доза имунизация против Covid-19 са си записали час при доктор за слагането й. По изключение, единствено за януари санкцията ще е 50 евро, тъй като става въпрос единствено за половин месец.

До 14 януари можеше да се подават молби за освобождение от имунизация по медицински аргументи и до приемането на отговор по проблема, няма да се ползват санкции.

След това обаче глобите влизат в действие. Обявяването на санкции за възрастните хора убеди множеството да се имунизират и по публични данни към 90 % от популацията над 60 г към този момент има сложена най-малко първа доза. През последното денонощие в Гърция бяха регистрирани над 10 700 нови случаи.

Нови ограничения в Европа

Във Франция Народното събрание дефинитивно утвърди имунизационния документ, който да размени досегашния така наречен „ зелен документ “, по силата на който важаха и отрицателен тест, както и документ за преболедуване.

До дни се чака по силата на имунизационния документ до публични услуги да имат достъп единствено имунизираните с 3 дози против Covid-19.

Австрия се приготвя за използването на наложителната ваксина за лица над 18 година от 1 февруари. Пълнолетните лица ще могат да се ваксинират до края на март, а по-късно ще подлежат на санкция до 3600 евро, която ще се ползва на всеки 3 месеца при непоставена ваксина.

Във Англия обмислят да опдане наложителната самоизолация за ковид-заразените и контактните лица.

В Нидерландия последователно отхлабват ограниченията, само че към момента маските на закрито, дистанцията и избягването на скупчване на повече от 10 индивида на закрито остава наложително.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР