Глоба до 50 хиляди лева може да получи собственикът на

...
Глоба до 50 хиляди лева може да получи собственикът на
Коментари Харесай

Все още няма глоби за разкопаването край Мелнишките пирамиди

Глоба до 50 хиляди лв. може да получи притежателят на багера, който влезе в региона на Мелнишките пирамиди.

Вече е ясно кой е притежателят на тежката техника, изкопала нелегално близо 2 декара и унищожила растителност в предпазената територия на Мелнишките пирамиди, оповестиха от Министерството на земеделието. Все още обаче санкции няма. Причината - доказателството е снимков материал.

В самото начало на екопътеката за село Злателист и на метри от храма „ Св. Петка “ в региона на Мелнишките пирамиди откриваме купища тиня.

„ Нарушен е режимът на предпазената територия, там не могат да бъдат осъществявани строителни действия, както и да бъде нарушена растителността “, разяснява Людмила Зашева от Регионална инспекция за опазване на околната среда Благоевград.

Служители на държавното горско стопанство извозваха изсечения дървен материал.

Багерът е съумял да стигне на към 150 метра от храма, а в алено са маркирани нелегално отсечените дървета.

На машините се натъкнаха туристи по време на коледните празници и алармираха в обществените мрежи. Екоминистърът Борислав Сандов разпореди незабавна инспекция, само че техниката към този момент липсваше.

„ В сигнала беше посочен номер на техниката, само че в районното ръководство в Сандански нямаше записана такава техника”, разяснява Зашева. Затова от екоинспекцията се обърнаха за инспекция към земеделското министерство.

На място пристигна и кметът на Мелник, само че отхвърли коментар. Според него естествените забележителности не са застрашени. Такова е мнението и на екоинспекторите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР