Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни изрази

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни изрази
Коментари Харесай

Ген. Валерий Залужни: Защо трябва да питам Запада как да убивам врага?


Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни изрази откровено страдание, че не може да се бори на фронта, както той знае и може.

„ Защо би трябвало да апелирам някого за позволение какво мога да върша на вражеска територия, с цел да спася народа си? “, попита Залужни в изявление за кореспондента на в. Washington Post в Киев.

Западните съдружници, опасявайки се от ескалация на войната с Русия, сложиха изискване ракетите с огромен обхват и други муниции, доставени от тях на въоръжените сили на Украйна, да не се употребяват за удари по съветска територия, където са огромните хранилища с муниции и бойна техника на кремълската войска.

По някаква причина би трябвало непрестанно да мисля какво мога и какво не мога на съветска територия. Защо? Защото Путин ще употребява нуклеарно оръжие? А украинските деца, които умират от съветските обстрели, тях какво ги топли мнението на Запада “, попита Залужни.

Затова генералът разгласи пред американското издание, че ще ВСУ ще обстрелват съветската територия единствено с оръжия украинско произвеждане.

Това е наш проблем и от нас зависи по какъв начин да унищожаваме този зложелател. На война може и би трябвало да унищожавате врага на негова територия. Ако нашите сътрудници се опасяват да използваме оръжията им, ние ще убиваме съперника със личните си, създадени у нас оръжия “, съобщи главнокомандващият на украинската войска.

По-рано Украйна публично увери Съединени американски щати, че няма да употребява оръжия, получени от американците, за нанасяне на удари по съветска територия.

„ Имаме съглашения със Съединените щати, че няма да използваме оръжия, предоставени ни от Съединени американски щати и сътрудниците, за удари по територията на Руската федерация. Но през днешния ден ние деокупираме нашите лични територии, на които се намира врагът – значи нямаме никакви ограничавания “, акцентира и министърът на защитата Алексей Резников.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР