Главният стратег на американският президент Доналд Тръмп Стивън Банън влезе

...
Главният стратег на американският президент Доналд Тръмп Стивън Банън влезе
Коментари Харесай

Главният стратег на Тръмп изненадващо нарече белите националисти "загубеняци"

Главният пълководец на американският президент Доналд Тръмп Стивън Банън влезе в извънредно несъгласие с Тръмп, като атакува крайната десница, сложи под въпрос политиките на Тръмп за Северна Корея и заприказва за " икономическа война " с Китай.

Банън, апетитен за идеолог на националистическата изразителност на президента и на някои от решенията му, харесващи се на белите супрематисти и други крайнодесни групи, ненадейно даде изявление за Робърт Кътнър, съосновател на левичарското списание " Америкън проспект ". В него той изясни, че политическите му съперници в Белия дом и други институции се " подмокрят " на фона на мнения в редица американски издания, че той може би изпада в недружелюбност и ще се раздели с позицията, която има в най-тесния кръг на президента. На конференция, запитан за бъдещето на Банън, самият Тръмп сподели: " Ще забележим. "

" Етнонационализмът - това са загубеняци. Периферен детайл. Мисля, че медиите доста раздухват въпроса... Това е група клоуни ", разгласи Банън, запитан по какъв начин ще разяснява отхвърли на Тръмп да осъди белия шовинизъм и расизъм, добил публичност при конфликтите в Шарлотсвил. Според основния пълководец на Тръмп, нееднократно заклеймяван от демократите и деятели като расист и идеолог на белите супрематисти, крайнодесните са " без значение ", написа " Америкън проспект ".

Кътнър не помества на уеб страницата на изданието целия си диалог с Банън, а единствено предава негови обособени мнения по няколко тематики. В материала си изяснява, че в никакъв случай досега не бил приказвал с Банън, а до въпроса дали диалогът може или не може да бъде представен, по този начин и не се стигнало.

Банън подходи с подигравка, запитан за политическите ходове на демократите. " Колкото по-дълго приказват за политика на еднаквост, толкоз по-добре. Искам всеки ден да приказват за расизъм. Ако левицата е съсредоточена върху раса и еднаквост,

а ние се занимаваме с стопански шовинизъм,

можем да смачкаме демократите. "

Попитан върху какво би трябвало да се съсредоточат републиканците в този миг, той сподели: " Според мен икономическата война с Китай е въпрос номер едно... Ако продължаваме да губим тази война, то след пет, най-много 10 години, ще се окажем в точката, от която няма връщане. Ние сме в икономическа война. Те (китайците) не се пробват да крият какво вършат. Един от нас ще бъде хегемон до 25 или 30 години и това ще бъде Китай, в случай че продължим по този път. "

Банън показва също, че за тази " икономическа война " с Китай Вашингтон има намерение да ползва ситуациите от раздела 301 от Закона за търговията от 1974 година - освен за интелектуалните права на работещите в тази страна американски компании, а и за занижаване на цените на стоманата и алуминия (повече за ограниченията, взети от Тръмп по въпроса, четете тук).

Помолен да разяснява заканите на Тръмп за " огън и жупел " върху Северна Корея, той изясни: " Няма военно решение, забравете. Докато някой не се оправи с частта от уравнението, която ми покаже, че 10 милиона души в Сеул няма да умрат в първите 30 минути от стандартни оръжия, не знам защо говорите, няма военно решение, те ни схванаха. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (533)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР