Главният редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков подари десет черешови

...
Главният редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков подари десет черешови
Коментари Харесай

“Труд” подари черешови фиданки на Фандъкова

Главният редактор на вестник “Труд” Петьо Блъсков подари 10 черешови фиданки за рождения ден на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Вместо букети, тя пожела да й бъдат донесени фиданки, шубраци или цветя с корени, които да бъдат засадени до завода за боклуци на София.

Празненството довечера ще бъде с нетрадиционна вечеря, която ще се състои в шатри в завода за преправка на боклуци на София. Менюто ще е от избавена храна. Тя съставлява годни хранителни артикули, които обаче е трябвало да бъдат изхвърлени поради смачкани опаковки или неприятен търговски тип.

Специален десерт за гостите ще подготвят кулинарите Лора и Стоян от предаването „ Бон апети “. Ястието е приготвено от избавени козунаци, останали от Великден.

Ще се търси и анимационен хранителен воин измежду голям брой детски рисунки, за които авансово е изработен конкурс. Този воин би трябвало да е занимателен и остроумен и да споделя какъв брой е значимо да понижим питателните боклуци.

Така Столична община започва огромна осведомителна акция, ориентирана към понижаване на питателните боклуци посредством замесване на жителите и смяна в потребителските им привички. Инициативата е по концепция на кмета на Лондон Садик Хан. В нея София взе участие дружно с Барселона, Брюксел, Бургас, Дъблин, Милано и Осло.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР