Главният прокурор вече се охранява от НСО така, както предвижда

...
Главният прокурор вече се охранява от НСО така, както предвижда
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Иван Гешев вече e охраняван от НСО

Главният прокурор към този момент се охранява от НСО по този начин, както планува законът - това съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов, откакто се срещна на място с работата на Бюрото по отбрана на очевидците.
Още по тематиката
Гешев има право да съобщи и защита от Министерство на правосъдието, само че основанията за това би трябвало да бъдат преценени. Миналото лято се разбра, че основният прокурор се е отказал от услугите на НСО и към този момент го пазят от подчиненото му тогава Бюро по отбрана. Причината Гешев да смъкна доверието си от НСО бе убийството на Станка Марангозова, за което се разбра, че уредник е настоящ чиновник на службата.

Днес Стоилов сподели, че е имал среща с управлението на Бюрото за отбрана, на която са били сложени въпроси, свързани с прекосяването му от прокуратурата към правосъдното министерство.

" Законът влезе в действие от през вчерашния ден. Днес измененията в постановлението. Бюрото минава към министерството, като неговият сан ще се увеличи от незначителен във вторичен разпоредник, т.е. ще има по-голяма автономия в работата си “, добави Стоилов, представен от bTV.

Министърът изясни, че всяка промяна повдига въпроси, само че увери, че множеството от тях ще се решат бързо.

„ Заявил съм упоритостта този развой да приключи много по-бързо от плануваните в закона периоди. Почти няма напуснали лица. Броят им е нищожен, и други, които са командировани към НСО, допускам поради прекосяването на досегашния патрон на бюрото към НСО “, добави той.

 Снимка: Булфото

По думите на Стоилов основният въпрос е бил дали ще се обезпечи поддържането на висока специализация във връзка с хората, които се занимават със отбрана на магистрати.

„ Ще го обсъдим с управлението на дирекцията, която се занимава с защитата. Може би ще се обособи отдел, в който тези хора да могат да запазят и развият характерни умения . Няма непреодолими компликации “, акцентира той, като добави, че е значимо да не се позволяват разтърсвания.

Стоилов посочи, че правосъдното министерство към този момент работи по подзаконовата нормативна уредба и са излъчени взаимни групи, които да обезпечат прехвърлянето на действителните активи.

Това ще е съпроводено с инвентаризация . Останалите средства по бюджета на Бюрото ще обезпечават неговата активност до края на годината. За идната година би трябвало да се предложи новият бюджет, държейки сметка за главните разноски, правени от Бюрото “, уточни още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР