Главният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28

...
Главният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28
Коментари Харесай

Цацаров: Отиващият си ВСС сам генерира част от скандалите, други бяха инспирирани от извънпарламентарни сили

Главният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила съобщи, че отиващият си Висш правосъден съвет самичък генерирал част от свадите, а други били инспирирани от извънпарламентарни сили.

С повече мислене и работа, първата група, можеха да бъдат избегнати. И нито сътрудниците, нито обществото ги заслужаваше, заключи Цацаров. Той напомни визията си, обаче, че в съвета имало група, която се стремяла на всяко съвещание да инспирира скандал, с цел да се подухва мисълта, че Висш съдебен съвет не работи. Не дребна част от тези кавги бяха инспирирани от непарламентарни сили, сподели Цацаров и отхвърли да уточни съответни имена.

Това, което мислеха и възнамеряваха не се сбъдна, само че те ще останат в тези позиции, на които са и в този момент, разяснява основният прокурор и съобщи, че е значимо да се преодолеят персонални несъгласия. "А и да не се повтарят неточности, тъй като другояче значи, че не сме научили нищо ".
Той добави, че няма решение на Съвета, което е дал своя вот и за което да съжалява. Но позволи, че на моменти може да се е подвел от единици хора в духа на опълчване.

Цацаров взе участие в откриването на образователната година в Националния институт на правораздаването и се обърна към младите съдии с думите, че дружно с прокурорите са в една лодка и който и да я клати, вълнението обгръща всички. А младите прокурори прикани да поддържат съдиите.

Заместник-председателят на Върховен административен съд Павлина Панова пък прикани младите адвокати да се научат на морал и на достолепието да бъдат магистрати. По думите й етиката е в настоящото право, в правосъдните зали и общуването на магистратите с жителите. Директорът на НИП Миглена Тачева съобщи, че тази година институтът стартира работа по още по-иновативна стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР