Главният прокурор Сотир Цацаров нареди незабавна проверка на незаконен развъдник

...
Главният прокурор Сотир Цацаров нареди незабавна проверка на незаконен развъдник
Коментари Харесай

Цацаров нареди проверка на незаконен развъдник на кучета

Главният прокурор Сотир Цацаров подреди незабавна инспекция на противозаконен разплодник за кучета в село Маломир, област Ямбол, поради репортаж.

Репортажът беше излъчен по-рано през днешния ден в ефира на bTV и осведоми за развъждането на разнообразни породи кучета с комерсиална цел в кафези в краварник. Краварникът се намира в покрайнините на село Маломир, а изискванията в него са извънредно тежки за животните.

Още сутринта Районната прокуратура в Ямбол е почнала досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 б, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс, а точно - демонстрация на свирепост към животни . Към сегашния миг обектът се ревизира, там има полицейски чиновници, които правят първичните дейности по следствието.

Разпоредено е на Областна дирекция по сигурност на храните да реализира незабавна инспекция на мястото поради неговия статут на краварник.

Според информацията досега, обектът, в който се отглеждат голям брой кучета от разнообразни породи, няма законов статут на разплодник или на подслон за кучета. През 2014 година е било открито от Областна дирекция по сигурност на храните, че кучетата, отглеждани от притежателя на обекта, се държат и отглеждат в парцел в селото. След наставление от ветеринарната работа, лицето е изнесло обекта за развъждане на кучетата отвън рамките на обитаемото място - с. Маломир.

Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма, а лицето е записано като аграрни производител. Лицето е било открито от органите на полицията, които са на място в противозаконния разплодник.

Междувременно Окръжната прокуратура в Ямбол стартира и инспекция, предвид на съдържащите се данни в телевизионния материал за това, че кучетата се отглеждат за търговия. Следва да се откри дали са осъществени доходи от лицето и от такава активност, както и дали са отразявани същите пред органите на Национална агенция за приходите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР