Главният прокурор Сотир Цацаров е изискал от магистратите в Бургас

...
Главният прокурор Сотир Цацаров е изискал от магистратите в Бургас
Коментари Харесай

Главният прокурор изиска разследването за смъртта на Горан

Главният прокурор Сотир Цацаров е изискал от магистратите в Бургас следствието за гибелта на Горан Горанов. Това заяви юристът Захари Кирилов, представен от Дарик радио.
Припомняме, че Горан загина в изолирана килия в пандиза на 25 март т.г. По думите на Кирилов, зает от фамилията на покойника, лишеният от независимост е умрял откакто пара под високо налягане е избила от изкъртена парна апаратура зад решетките, а Горанов е умрял в пъклен страдания, като надзирателите въобще не са се намесили.
Окръжната прокуратура образува досъдебно произвеждане за гибелта на Горан, само че девет месеца следствието боксува, а обвинен и досега няма.

"Прокуратурата е събрала девет тома материали, а отговор по основни въпроси няма. Библиотека ли ще прави държавното обвиняване или ще проверява? ", риторично попита юрист Кирилов.

В момента досиетата по случая са на бюрото на обвинител №1 на Републиката. Цацаров ще се запознае в елементи с хода на осъществените следствени дейности и се чака да върне делото в Бургас с съответни инструкции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР