Главният прокурор разпореди проверка след журналистически репортаж за незаконен развъдник

...
Главният прокурор разпореди проверка след журналистически репортаж за незаконен развъдник
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява незаконен развъдник на кучета в с. Маломир

Главният прокурор разпореди инспекция след журналистически репортаж за противозаконен разплодник на кучета в село Маломир , оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.
 
Районната прокуратура в Ямбол е почнала следствие по случая, като е разпоредено и на Областна дирекция по сигурност на храните да реализира незабавна инспекция на място по отношение на статута на обекта, изискванията за развъждане на кучета, надлежно дали е установено съществуването на животни с тежки или трайни увреждания .
 


Според информацията досега, обектът, в който се отглеждат голям брой кучета от разнообразни породи, няма законов статут на разплодник или на подслон за кучета , прецизират прокуратурата.
 

Към момента кучетата се отглеждат в обект със статут на кравеферма - лицето е записано като аграрни производител. Към сегашния миг това лице е открито от органите на полицията, които са на място в противозаконния разплодник.
 
Прокуратурата в Ямбол е почнала и инспекция за това, дали кучетата се отглеждат за търговия, надлежно дали са осъществени доходи от лицето от такава активност, отразявани ли са същите пред органите на Национална агенция за приходите, надлежно осъществени ли са инспекции от органите на Национална агенция за приходите по отношение на приходите на притежателя и съответно тези, свързани с активност по продажба на кучета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР