Главният прокурор отправи тежки обвинения към Бойко Борисов за натиск.

...
Главният прокурор отправи тежки обвинения към Бойко Борисов за натиск.
Коментари Харесай

Гешев с тежки обвинения към Борисов, а "лицето Борислав Боби Сарафов" - замесено в атаките

Главният прокурор насочи тежки обвинявания към Бойко Борисов за напън. А неговият заместител - Борислав Сарафов съобщи, че отпред на прокуратурата има невменяем човек.

Иван Гешев пристигна с всичките си заместници - без един. Без Борислав Сарафов.
Гешев сподели оставката си, след което постепенно я скъса и я хвърли на пода.

В едночасовото си изказване и разбор на събитията от последната седмица, той даде и образци, че зад опита за отстраняването му стои лицето Бойко Методиев Борисов.

Междувременно стана ясно и кой е израелският специалист

Според Гешев забъркан в офанзивите е отсъстващият му заместител " лицето Борислав Боби Сарафов ", както Гешев го назова неведнъж.

Главният прокурор се зарече, че ще изкара мандата си, с цел да " измете политическия отпадък. "
И не отговори на нито един журналистически въпрос.

Дни откакто претендентът за министър председател на ГЕРБ - Мария Габриел, съобщи, че желае отстраняването на основния прокурор, а шестима прокурори от Висшия правосъден съвет желаеха той да си отиде предварително, Иван Гешев даде първото си изказване.

По думите му до предишния петък тримата (б.р. Гешев, Сарафов и той самия) са комуникирали съвършено

„ Вчера, пристигайки от Съединени американски щати бях поканен до 10 часа да си подам оставката. Беше упоменато моето семейство и че в случай че не го направя по какъв начин да кажа… някой ще „ натисне копчето ентър с някакви неща, видеоклипове “ и по тази причина по-добре да проявя здравомислие тъй като животът продължава.

Няма да кажа кой, беше неподписано. И мога да допускам - когато се убедя от кого е и съм сигурен, и дали е доближен до политическа партия, да вземем за пример ГЕРБ, ще ви уведомя “, съобщи Гешев.

По думите на основния прокурор - всичко почнало преди месеци.

„ Тогава получих завоалирано предложение. Казаха, че е от Бойко Борисов – да стана дипломат или в Израел, или в Турция, а евентулно да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех насериозно, само че очевидно тогава е почнала организацията на всичко, което виждаме. Знаете след това за опита за атентат против мен. Беше потрес. Смятам че задачата е да бъда погубен “, съобщи Гешев..

Борисов сподели, че не е предложил на Гешев да се отдръпна и в подмяна да стане дипломат

 Той описа и за свои диалози с политици.

„ В четвъртък госпожа Габриел сподели, че първата работа е да изиска оставката на основния прокурор. Звъннах на политик, който познавам и смятах, че ми е другар. Политик – жена. И тя сподели: разбери ме. Бях до нея. От нея го чух за първи път. Стана ми ясно, че това са го знаели стеснен кръг от хора. Лицето Бойко Борисов и може би един-двама или петима други. Тук ме изненадва позицията на Движение за права и свободи, тъй като те постоянно са имали кардинална позиция “, уточни

И изясни, че след атента на първи май той не е знаел мнението на заместника му Борислав Сарафов, който излезе с сериозна позиция против началника си.

„ Видях позиция след това в Българска телеграфна агенция на лицето Сарафов. Обадих му се и той сподели че го било доста позор само че нямало какво да направи. Това е синтез. И го попитах - нали знаеш, че не дава отговор на истината. И той: извинявай, само че разбери ме “, описа Гешев.

А през последните дни той получил и известие от прокурор, чието име не назова.

„ Не знам дали знаеш, само че Сарафов е споделил на еди кой си, той на еди кой си и че би трябвало да приключа делото на „ Барселонагейт “ до петък. Някакъв чудноват факт просто… Казах не съм осведомен. Понеже делото е под специфичен контрол, уведомих наблюдаващия прокурор във ВКП. Тя сподели че е получила от мен подробна информация, че не може да завърши преди семпетмври по ред процесуални аргументи и да си работи по закон “, изясни още основният прокурор,

На финала: Гешев още веднъж посочи, че ще довърши мандата си.

„ Аз ще довърша мандата все пак, тъй като за мен има единствено едно значение. Българските  граждани да имат сигурност и е време да бъде изметен този политически отпадък - скърбя за това определение. Бог с нами и ние по него “, заключи Гешев.

Гешев сподели, че е поканил заместника си Сарафов да подаде оставка, а в случай че не го направи ще внесе на следващия ден искане за неговото освобождение. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР