Главният прокурор на Великобритания Джефри Кокс разработва алтернативен план на

...
Главният прокурор на Великобритания Джефри Кокс разработва алтернативен план на
Коментари Харесай

Лондон предлага алтернатива за Брекзит

Главният прокурор на Англия Джефри Кокс създава различен проект на плануванаъа в съглашението за Брекзит защитна уговорка за Ирландия, който да я замести с механизъм за едностранно предупреждение от 12 месеца, заяви Ройтерс.

Все още не се знае дали тази концепция е била препоръчана за разглеждане от Европейски Съюз по време на визитата на Кокс в Брюксел тази седмица, какви тъкмо параметри съдържа и до какъв брой би била допустима за европейската страна.

Т. нар. защитна уговорка в съглашението за Брекзит е ориентирана към отбягване на рисковете от “твърда граница ” ирландска граница, ако Лондон и Брюксел не съумеят да се схванат за бъдещите си връзки в период от две години след 29 март. Това изискване се трансформира в главен препъни камък за английската премиерка Тереза Мей, която има потребност от утвърждението на Народното събрание, с цел да ратифицира договорката.

Междувременно ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер се оплака, че към този момент страда от “Брекзит отмалялост ” и по никакъв метод не се усеща оптимист, че може в точния момент да се избегне излизането на Англия от Европейски Съюз.

В Брюксел през днешния ден бе водачът на опозиционната лейбъристка партия Джереми Корбин, който беседва в европейската столица с основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР