Главният прокурор на САЩ Уилям Бар е призовал прокурорите да

...
Главният прокурор на САЩ Уилям Бар е призовал прокурорите да
Коментари Харесай

Бар поиска обвинения в противодържавна дейност срещу протестиращи в САЩ

Главният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар е призовал прокурорите да проучат нападателни обвинявания срещи арестувани на неотдавна провелите се демонстрации в Съединени американски щати. Той даже предлага да се издигнат обвинявания в противодържавна активност , което доста рядко се случва, защото се ползва, когато има опасност, която съставлява непосредствена заплаха за държавното управление , написа " Гардиън ", базирайки се на американски медии.

Това алармира, че Бар ускорява нападателния си метод към протестиращите. Главният прокурор, който също е и министър на правораздаването на Съединени американски щати, е декларирал пред прокурори от цялата страна по време на конферентен диалог предходната седмица, че те би трябвало да постановат федерални обвинявания на арестуваните на демонстрациите, даже и в случай че може да се издигнат обвинявания на щатско равнище, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Американският вестник отбелязва, че против повече от 200 души са повдигнати обвинявания във федерални закононарушения по отношение на митингите, в това число за палежи, нахлуване над федерални чиновници и закононарушения, свързани с оръжия. Дузина от упрекнатите са протестирали в Портланд, Орегон.

Главният прокурор даже е предложил, че прокурорите могат и да издигнат рядко употребяваните обвинявания в противодържавна активност . Тъй като Първата корекция като цяло пази всяка антиправителствена тирада, повдигането на обвинявания в противодържавна активност ще изисква доказателства, че обвиненият съставлява непосредствена опасност.

Главният прокурор също изискал да се изследва покачване на обвинявания против кмета на Сиатъл Джени Дъркан , тъй като е разрешила окупиране и основаване на самостоятелна протестна зона в града, написа " Ню Йорк таймс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР