Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна сериозни обвинения

...
Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна сериозни обвинения
Коментари Харесай

САЩ обвини голяма крипто компания в измама за $3 милиарда

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна съществени обвинявания против Digital Currency Group (DCG) на Бари Силбърт и обвързваните с нея сдружения.

Обвиненията включват присъединяване в забележителна скица за измами с криптовалута на стойност над $3 милиарда.

Това неотдавнашно развиване бележи забележителна ескалация от по-ранните обвинявания, отправени през октомври, привличайки DCG, нейното поделение Genesis Global Capital и Gemini Trust, ръководено от близнаците Камерън и Тайлър Уинкълвос, към юридически надзор.

В основата на правосъдния иск стои програмата Gemini Earn, за която се твърди, че е предложила преференциална възвръщаемост на вложителите, които са дали назаем своите активи в криптовалута. Джеймс твърди, че DCG и Genesis са измамили вложителите, което е довело до загуби, надхвърлящи $1 милиард . Предполагаемата машинация обгръща и директните вложители в Genesis, които сякаш са били подведени по отношение на сигурността на вложенията си.

Искът цели да обезпечи възобновяване на средства в размер на над $3 милиарда за повече от 230,000 наранени вложители.

, означи Джеймс.

Тези правни провокации утежняват съществуващите проблеми за DCG и нейните дъщерни сдружения. Genesis подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност през януари 2023 година, след прекъсването на тегленията от клиентите на Gemini Earn след срутва на FTX. И двете сдружения са изправени пред правосъдни искове от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) за хипотетични нарушавания на условията за обявяване и застрашаване на вложенията на клиентите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР