Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман започва разследване на

...
Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман започва разследване на
Коментари Харесай

Разследват за тормоз компанията на Уайнстийн. Обвинения и към Фокс Нюз

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман стартира следствие на продуцентската компания Weinstein Company след секс абсурда с едия от създателите й Харви Уайнстийн.

„ Нито дин гражданин на Ню Йорк не би трябвало да е задължен да върви на работа, където има полови закани и боязън. Ако половите похищения или дискриминирането са публикувани в компанията, ние би трябвало да се заемем с нея “, се споделя в изказването на прокурора, представено от Би Би Си.

От компанията са изискани огромен лист с документи, в това число персоналните досиета на чиновниците, критериите за наемане на работа, покачвания и уволнения, официални и неофициални тъжби за полов тормоз и други типове дискриминация.

Компанията може да бъде осъдена с многомилионна санкция, в случай че бъдат открити нарушавания.

В началото на октомври, след разрастването на абсурда, Уайнстийн беше уволнен от компанията.

След Тарантино и Мат Деймън и Джордж Клуни също признаха, че са знаели за половите подвизи на Уайнстийн, само че не подозирали, че става дума за тормоз. Том Ханкс разяснява, че името на Уайнстийн ще стане нарицателно и за него няма връщане обратно.

Междувременно журналистка упрекна Fox News, че дълго е прикривала своя тв звезда – консервативния водещ Бил O`Райли, макар обвиняванията за секс тормоз против него.

„ Ню Йорк Таймс “, откъдето стартира и абсурдът с Уайнстийн, написа, че през януари знаковото лице на малкия екран Бил O`Райли е сключил извънсъдебно съглашение за 32 млн. $. Въпреки това представителят получил предложение за нов контракт няколко месеца по късно от работодателите си, които били в течение на извънсъдебното съглашение. В последна сметка O`Райли бил отхвърлен в средата на април след обява в „ Таймс “ за съществуването на съглашението с пет дами, работили за Fox News и Fox Business Network.

О`Райли отхвърля обвиняванията. Собственикът на Fox News - 21st Century Fox, разяснява пред Франс прес, че е взела ограничения и е сменила част от шефовете на малкия екран и е разширила каналите, по които чиновниците могат да се оплакват от тормоз или дискриминация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР