Главният прокурор на Израел Авихай Манделблит официално внесе обвинителния акт

...
Главният прокурор на Израел Авихай Манделблит официално внесе обвинителния акт
Коментари Харесай

Нетаняху вече е официално обвиняем

Главният прокурор на Израел Авихай Манделблит публично внесе обвинителния акт против премиера Бенямин Нетаняху, упрекнат в корупция и корист с доверие. По случая в правосъдната зала ще бъдат призовани да свидетелства над 300 души, измежду които и прочут брой добре познати предприемачи, съобщи АР.

Сред 333-те евентуални очевидци, посочени в обвинителния акт на Манделблит, са основаният в Холивуд израелски кино магнат Арнън Милчън и австралийският магнат Джеймс Паркър. Твърди се, че Нетаняху е приел от тях скъпи дарове в подмяна на услуги. Сред очевидците се загатва и казино магнатът и милиардер Шелдън Аделсън, който дълго време беше покровител на Нетаняху, както и съоснователят на компанията Оракъл Лари Елисън. Сред очевидците е и Рон Лаудър, правоприемник на козметичната династия Лаудър и дълготраен съдружник на Нетаняху. В листата е и американо-британският милиардер Лен Блаватник.

В листата има и десетки политически представители и някогашни сътрудници на Нетаняху, в това число и няколко, които са приели да са очевидци на обвиняването против премиера. Сред имената в листата са това на Тамир Пардо, някогашен началник на шпионската организация Мосад, както и няколко авторитетни политици, измежду които и съдружници, и съперници на премиера.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР