Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши настоя за спешно преразглеждане

...
Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши настоя за спешно преразглеждане
Коментари Харесай

Кьовеши поиска да се промени законодателството за прокуратурата на ЕС

Главният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши настоя за незабавно преразглеждане на законодателството, уреждащо активността на европейската прокуратура, съобщи Дарик.

Кьовеши направи доклад първата година от работата на екипа си пред евродепутатите от комисиите по цивилен права, бюджетен надзор, правораздаване и вътрешни работи.

По думите й, към този момент опциите на прокуратурата на Европейски Съюз не са напълно разгърнати. Тя изрази очакване Европейската комисия да поддържа настояването за смяна на разпоредбите в отчет, чието показване се чака през юли.

Кьовеши разясни, че към този момент Европейската прокуратура е изправена пред административни спънки, както и че би желала да има достъп до националните бази данни за престъпността и да разполага с назначени профилирани следователи по обсъжданите от нея случаи.

В 22 страни се водят следствия за възобновяване на средства от бюджета на Европейски Съюз, ревизират се над 3300 получени сигнала, водят над 800 нови следствия, над 350 милиона евро са запорирани със правосъдни решения, регистрира Кьовеши.

Тя изрази очакване работата на Европейската прокуратура приз тази година да нараства. Организираната престъпност ще се приспособи към съществуването на Европейската прокуратура, става дума за вътрешната сигурност на Европейски Съюз, предизвести Кьовеши.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР