Главният прокурор изпрати писма до служебните министри Иван Демерджиев и

...
Главният прокурор изпрати писма до служебните министри Иван Демерджиев и
Коментари Харесай

Гешев поиска информация за установени нередности при изграждането и поддържането на пътища

Главният прокурор изпрати писма до служебните министри Иван Демерджиев и Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация по отношение на открити нередности при построяването и поддържането на пътища в страната. Това оповестиха от прокуратурата.

Информацията бе поискана по отношение на изказвания в медиите за осъществени нередности при строителството и ремонта на автомагистрали и сектори от републиканската пътна мрежа, в това число Северната скоростна дъга и автомагистрала " Хемус ", се показва в известието.

Наличната в Министерство на вътрешните работи и в Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък период.

Тя е от основна значимост и е определяща, с цел да може прокуратурата да стартира инспекции, за формиране на досъдебни производства и осъществяване на ефикасни следствия, се показва в писмата.

Разкриването на закононарушения е от компетентността на Министерство на вътрешните работи. То от своя страна следва да уведоми навреме способените прокуратури като даде събраните данни или доказателства. В случай че при разбора на събраната информация се открият данни за незаконосъобразни административни актове, Върховната административна прокуратура ще предприеме дейности в осъществяване на компетентността си, показват от прокуратурата.

При определяне на задоволително данни за осъществени закононарушения, материалите ще бъдат изпратени на способените прокуратури с оглед преценка за осъществяване на наказателна отговорност.

Преди дни министърът на районното развиване Иван Шишков съобщи, че 30% от асфалта на Северната скоростна дъга в София липсва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР