Главният прокурор Иван Гешев ще вземе участие в Европейската конференция

...
Главният прокурор Иван Гешев ще вземе участие в Европейската конференция
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев ще вземе участие в Европейската конференция на прокурорите в град Палермо, Италия, по покана на главния прокурор към Касационния съд на Италия


Главният прокурор Иван Гешев ще вземе присъединяване в Европейската конференция на прокурорите в град Палермо, Италия, в интервала 5 – 6 май 2022 година. Събитието е проведено в границите на председателството на Италия на Комитета на министрите на Съвета на Европа. Домакини на конференцията са Министерство на правораздаването, Министерство на външните работи и основният прокурор към Касационния съд на Италия Джовани Салви.

Конференцията е самобитен конгрес на високо ниво, предоставящ опцията за деен разговор сред прокурорите на страните членки на Европейския съюз за превъзмогване провокациите по линия противодействието на престъпността, основаване на постоянни междуинституционални връзки и разискване на лостове за усъвършенстване съдействието сред страните по линия на наказателноправни въпроси.

В събитието ще вземат участие генералният секретар на Съвета на Европа, ръководителят на Венецианската комисия, основният прокурор към Федералния съд на Германия и основният прокурор към Касационния съд на Франция, основните прокурори на Австрия, Лихтенщайн, Ирландия, Полша, Унгария, Словакия, Белгия, Босна и Херцеговина, Дания, Румъния, Чехия, Естония, Азербайджан, шефът на прокурорската работа на Англия и Уелс, заместник-главният прокурор на Съединени американски щати, почетни представители на италианската магистратура и професионалната юридическа общественост.

Първата сесия планува полемика по отношение на независимостта на прокурорите, тяхната самостоятелност и другите модели за отчетност на магистратите. Основен акцент в разискванията ще бъде ангажираността на прокурорите в отстояване правилата на правовата страна и гарантиране отбраната правата на жителите.

По покана на уредниците онлайн в Европейската конференция на прокурорите ще вземат присъединяване и членовете на Консултативния съвет на европейските прокурори.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР