Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря с граждани на Шумен

...
Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря с граждани на Шумен
Коментари Харесай

Заради убитата на пътя Светломира: Гешев ще се срещне с граждани на Шумен

Главният прокурор Иван Гешев ще беседва с жители на Шумен по отношение на растежа на битовата престъпност, увеличаващото се разпространяване на опиати измежду младежите, както и поради зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни катастрофи, породени в резултат на жестоко нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Събитието ще се състои в залата на Регионалната библиотека „ Ст. Чилингиров “ през днешния ден от 18:00 часа.

Инициативата за срещата е на Граждански предприемчив комитет „ Справедливост “ и е във връзка публичното неодобрение в Шумен, подбудено от тежката катастрофа на 28 септември, при която почина 22-годишната Светломира Станчева. Апелативният съд във Варна удостовери определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домакински арест беше подложен 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвинен за причиняването на тежкото пътно произшествие, оповестиха на 11 октомври от Варненския апелативен съд. Веднага след злополуката гимназистът бил тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като тестът за опиати е отчела позитивен резултат. 

Вчера общинската комисия по сигурност на придвижването в Шумен отложи за идната седмица съвещанието, на което трябваше да се прегледа молба от жители за обезопасяване на кръговото кръстовище пред хипермаркет в града, където почина 22-годишното момиче. Причината бе, че на него нямаше представители на полицията и на Областното пътно ръководство в града. Сред отсъстващите бе и проектантът на кръстовището.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР