Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на прокурора от Перник

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на прокурора от Перник
Коментари Харесай

Гешев поиска оставката на прокурора, баща на бияча от Перник

Главният прокурор Иван Гешев изиска оставката на прокурора от Перник Бисер Михайлов - татко на побойника Васил. В позиция, изпратена до медиите, обвинител №1 приканва родителят да поеме отговорност за дейностите на сина си.
Ето какво написа още Гешев:

Това, пред което всички ние, жителите, сме равни в една правова страна, е законът. Има обаче едно нещо, което стои даже над Конституцията и законите. Това е моралът.
С ясното схващане, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и противоположното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз считам, че в полза на справедливостта, на хората от гр. Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност.
Затова като основен прокурор дружно с Прокуратурата на Република България чакаме оставката на прокурор Бисер Михайлов.
С ясното схващане, че ние прокурорите, останали като единствената бариера пред престъпността, би трябвало с изключение на да пазиме хората, и да даваме образец. Пример за постоянна институция, морал, идеали и български полезности.
Проверка на Lupa.bg сподели, че на 9 септември 2010-а Бисер Михайлов, тогава зам. областен прокурор на Перник, бил арестуван за лихварска активност. Обвинителят отпуснал заем на български жител от 30 000 лева и получавал рента от 3700 лева на месец.
Прокурорът бил закопчан към 7 часа. Полицаите го извадили по долни дрехи от леглото. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР