Главният прокурор Иван Гешев обвини управляващите, че предлагат закриването на

...
Главният прокурор Иван Гешев обвини управляващите, че предлагат закриването на
Коментари Харесай

Гешев: Закриването на спецправосъдието е с нелегитимни цели

Главният прокурор Иван Гешев упрекна ръководещите, че оферират закриването на профилирания съд и прокуратурата с нелегитимни цели.

Според него това е политическо решение, което не подхожда на ползите на българските жители:

" Защото ти нямаш никакви статистически, юридически и каквито и да е учредения, настрана, че за пръв път се закрива цялостен тип съд, което не се е случвало в българската история с разискване за 14 дни. Явно някой доста бърза, а и този, който бърза, очевидно има интерес това да се случи. Мисля, че на всички български жители би трябвало да стане ясно какъв е ползата. Част от този интерес е, че след уведомления главно на тези прокуратури, са замразени, в случай че употребявам европейския термин, към 3 милиарда лв.. Това е много сериозен интерес ".

Гешев разяснява тематиката по време на разискването във Висшия правосъден съвет на разбор за работата на профилирания съд и прокуратурата от основаването им през 2012 година.

Документът беше признат за сведение и ще бъде изпратен в Народното събрание, на президента, на премиера, на министъра на правораздаването, на  Европейската комисия и на Европейския парламент.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР