Главният прокурор Иван Гешев не иска да влиза в политиката,

...
Главният прокурор Иван Гешев не иска да влиза в политиката,
Коментари Харесай

Две разследвания и новини за снимките на кюлчета, обеща Гешев

Главният прокурор Иван Гешев не желае да влиза в политиката, тъй като " с цел да си български политик, би трябвало да гледаш хората и да ги лъжеш в очите, а той не владее това качество ". Това сподели Гешев в изявление за БНР.

Икономическа, обществена и невиждана конституционна рецесия , означи Иван Гешев. Висш съдебен съвет и над 80 непопълнени органа... Да искаш да дестабилизираш и да искаш да отстраниш избран човек, значи, че нещо седи зад това, изброи той.

На закона за премахване на основния прокурор се забавляват студенти 1-2 курс, безапелационен бе Гешев.
 Лавина от доноси против себе си чака Гешев, само че прокуратурата няма да я овладеят
Лавина от доноси против себе си чака Гешев, само че прокуратурата няма да я овладеят

Да създадеш една процедура за четири индивида не е правосъдна промяна

350 000 $ коства един лобистки закон - Цветан Василев заплаща на американски лобистки банки. 400 000 евро коства премахване на върховен служител на реда, разясни Гешев.

Главният прокурор добави, че " при тези американски лобисти има акционер - съветската банка ВТБ, със наказания в Съединени американски щати ". Няма да се учудя да има оперативка в Белград с Къро и избягалите от абсурда " Nexo ", възмути се Иван Гешев.

Той разяснява законопроекта за премахване на основния прокурор: " Има цел да се смени основния прокурор, пет заместника, а за останалите български жители е друга процедурата ".

" Аз си одобрявам работата и считам да си довърша мандата и да дочакам избрани хора да влязат в пандиза след влезнали в действие неоправдателни присъди... Ще бъда толерантен. Имам още 4 години. След 4 години ще го мисля ", сподели той.

" Този закон има единствено една-единствена цел - в случай че може да се овладее прокуратурата и посредством нея да се преформатира политическата и икономическата власт. Те си мислят, че по този метод могат да овладеят прокуратурата, тези политически сили, които са флагманът на всичко това. Това не е промяна. Това е съсипия и съсипване на една от дребното институции, която пази жителите ", проучва той.

Според Гешев " те ще го одобряват , само че с цел да го създадат, би трябвало да има обикновена юридическа просветеност и базова подготвеност, а на всички в Народното събрание е ясно, че този закон е противоконституционен ".

Той желае да се срещне с депутата от Демократична България Надежда Йорданова в Народно събрание и да си поговорят на тематика " право ". Смешни му се костват нейните ремонти в законодателството.

Иван Гешев не може да изброи олигарсите, които желаят неговата промяна. Те бъркат прокуратурата с основния прокурор, нито ще си решат делата, нито ще им приключат проблемите, счита той.

Не е имало сигнали против депутата Делян Пеевски, с цел да се проверява в случай че има - се ревизират, стана ясно от думите му. По сигнали и против някогашни министър председатели - се ревизират, сподели Гешев, визирайки двойното поданство на Кирил Петков.
 Кримилица, олигарси и медии в скрит план против Гешев, страната и народа
Кримилица, олигарси и медии в скрит план против Гешев, страната и народа

В записи, открити от прокуратурата, се наместват и буквите Политическа партия и Демократична България

Има две следствия против " кюлчетата ", които са на финала. Те са фотоси на кюлчета, посочи прокурорът. Очакват се писма и ще се произнесат прокурорите напълно скоро, сподели той. Същото Гешев изясни и за следствието " Матахари ".

- Иван Гешев сподели, че в този момент са събрани доказателства против него. " Стават сериозни, когато се сблъскат с българското правораздаване. Ако на следващия ден задържим някой за кражба на кокошки, ще кажат, че Гешев е отговорен. Това разрушава българската държавност, взрив на проведената престъпност, взрив на телефонни измами, изброи той.
 Зарков: Санкциите Магнитски са поради съмнение към правораздаването у нас
Зарков: Санкциите Магнитски са поради съмнение към правораздаването у нас

Правосъдният министър още веднъж разяснява потребността от надзор върху основния прокурор

Искат да разрушат една от дребното институции, които е постоянна, сподели Иван Гешев. Той разяснява и визитата си при ромите в Столипиново. Като " бомба със закъснител " дефинира обстановката в ромските квартали той, а жителите им като " изоставени хора, които страната употребява единствено по време на избори " и предвижда, че тази сегрегация " в един миг може да взриви страната ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР