Главният прокурор Иван Гешев напусна , по време на което

...
Главният прокурор Иван Гешев напусна , по време на което
Коментари Харесай

Гешев напусна заседанието на ВСС, за да брани спецправосъдието |

Главният прокурор Иван Гешев напусна, по време на което се преглежда предварителното му освобождение, и се появи в Народното събрание, с цел да брани спецправосъдието.

Гешев още веднъж се появи на съвещанието на парламентарната комисия по конституционни и правни комисии, която през днешния ден ще закрие на второ четене профилираното правораздаване и ще анулира кариерните бонуси. Промените са заложени в измененията в Закона за правосъдната власт, който три следващи Народното събрание пробват да реформират. Главният прокурор на няколко пъти посочи, че участва на съвещанието " от почитание към институцията Народно заседание ".

" Прокуратурата няма да служи за фон за авансово взети решения, за които нямат значение юридическите причини и обстоятелствата. Надявам се зад тях да не стоят ползите на това, което Вие наричате олигархия и мафия. Резултатът от всичко това ще бъде безславно приключване на едни от най-важните каузи в страната, освобождение едни големи финансови средства. Това ще е единствено в полза на престъпността. Отговорността за всичко това няма да носи правосъдната власт, а този, който извърши всичко това. "

След това Гешев повтори тезата си, че спецправосъдието има триумфи и то не би трябвало да се закрива.

Гешев съобщи, че втората причина да не участва на съвещанието на Висш съдебен съвет е желанието му за спор с Христо Иванов от Демократична България, който дефинира като " флагман на концепцията за правосъдна промяна ".

" Започвам да си задавам въпроса, в случай че закрият спецправосъдието, каква тематика ще имат някои партии, прокурорски партии ", сподели той, визирайки " Демократична България ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР