Главният прокурор Иван Гешев лично се е намесил в знаково

...
Главният прокурор Иван Гешев лично се е намесил в знаково
Коментари Харесай

Гешев лично се е намесил в знаково разследване срещу близък бизнесмен до Борисов

Главният прокурор Иван Гешев персонално се е намесил в знаково следствие против непосредствен предприемач до Бойко Борисов, оповестява " СЕГА ", базирайки се на уеб сайтът " zaistinata.com ". Става въпрос за някогашния началник в горското дружество в Шумен Бейзат Яхя, чийто наследник Илтер Бейзатов беше народен представител от ГЕРБ. След полицейска акция против Яхя преди пет месеца беше формирано досъдебно произвеждане за пране на пари.

Сега се оказва, че следствието по случая е трансферирано в Националната следствена работа в София. Първоначално наблюдаващ прокурор по делото е Виолета Радева от Окръжната прокуратура във Варна. Тя е събрала над 30 тома документи за емблематичния политик от Делиормана, за които е сезирана и ГДБОП. Изненадващо обаче след Великден прокурор Радева е откомандирована назад във Варна, а по следствието против Яхя е избран втори наблюдаващ прокурор, който е изискал материалите да бъдат върнати назад в Шумен.

Окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов изясни, че делото, което касае Бейзат Яхя, е изпратено в Националната следствена работа. Това се е случило по предписание на основния прокурор Иван Гешев. На въпроса за какво делото е отишло в София, окръжният прокурор отговори, че „ там имат по-голям потенциал и опция за следствие, тъй че то да се направи всеобхватно, цялостно и с по-голяма експедитивност “.

От изказването на Куздов излиза наяве още, че не чака да завърши по-рано от година. „ Не знам какъв брой време ще отиде, пращал съм в София мои каузи, такива големи, към 46 тома, които след това са завършвали сполучливо, и следствието се правеше в границите на година и половина “, декларира прокурор, като прецизира, че следствието „ може да отиде и 5 години, щом е нужно “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР