Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Кирил Петков присъстваха на

...
Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Кирил Петков присъстваха на
Коментари Харесай

Петко Петков: Искахме да обсъдим промените в съдебната власт с правосъдното министерство

Главният прокурор Иван Гешев и министър председателят Кирил Петков участваха на чуване на мониторинговата група към комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи известна като LIBE в Брюксел. В същото време бяха оповестени за публично разискване препоръчаните промени в Закона за правосъдната власт. Как наподобяват предложенията през погледа на магистратите.

"Направи ми усещане, че с лека ръка закриваме член 411 от Наказателно-процесуален кодекс.Там е казано, че следственият отдел при профилираната прокуратурата е способният отдел да проверява делата на европейската прокуратура. Никъде не видях в законопроекта какво се случва с тези каузи – на кого ще бъдат предоставени и кой ще довърши следствието. Тези каузи са десетки. Нашата концепция беше да ни поканят и да обсъдим тези неща преди да бъдат качени на уеб страницата на правосъдното министерство ", съобщи в "Офанзива " по Нова телевизия ръководителят на Камарата на следователите Петко Петков.

Той разяснява и премахването на кариерните бонуси.

„ Едва ли в мислите на някой, който има желанието и прави опит да стане член на Висш съдебен съвет, е какво ще се случи с него в стадия, в който ще би трябвало да завърши възможния негов сполучлив избор. Кариерните
бонуси са за това - да има гаранция, че магистрата след работата му в тази институция ще бъде на място, което дава отговор на изискванията и на престижа и няма да го върнем там, където е бил преди това”, изясни Петков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР