Главният прокурор Иван Гешев е взел изпита си за правоспособност

...
Главният прокурор Иван Гешев е взел изпита си за правоспособност
Коментари Харесай

Гешев е взел юридическата си правоспособност с петица |

Главният прокурор Иван Гешев е взел изпита си за дееспособност с петица, разгласи правосъдният министър Янаки Стоилов по време на парламентарния надзор. Стоилов бе запитан от депутата от " Изправи се БГ! Ние идваме " Николай Хаджигенов дали обвинител №1 може да заема каквато и да е юридическа служба.

Драмата с дипломата на Гешев се разигра след изявление на юриста и някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов, а мотивът е дали би трябвало да бъде приета квалификацията на Гешев, получена в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоилов отговори, че според протокол от 23 февруари 1996 година на Комисията за осъществяване на изпит за придобиване на юридическа дееспособност Гешев е издържал изпита с мн. добър (5) и му е издадено уверение за юридическа дееспособност през същата година от министъра на правораздаването.

Удостоверението е вписано в регистъра на Министерството на правораздаването.

" От оповестената в общественото пространство тапия е видно, че същият е постъпил през 1989 година и е приключил през 1994 година - приключил е 5-годишния курс на образование. По нататък в разпореждане 86 на Министерски съвет от 1992 година се урежда ситуацията на лицата, които към този момент се образоват 4 година, и при какви условия, при какво позволение те могат да желаят да им бъде прието това обучение ", уточни Янаки Стоилов.

Министърът изясни, че законът е планувал опцията за заварените случаи почналите образование със период от 5 година и учещи всички юридически дисциплини, да запазят правото си да придобият гражданска компетентност „ Право “, подготовка „ правист “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР