Главният прокурор Иван Гешев е трябвало да пътува за Турция,

...
Главният прокурор Иван Гешев е трябвало да пътува за Турция,
Коментари Харесай

Атентатът срещу Гешев! Ето къде е отивал главният прокурор. Нови данни

Главният прокурор Иван Гешев е трябвало да пътува за Турция, само че в последния миг е трансформирал програмата си, с цел да участва на събитие на младши прокурори в страната, съобщи бТВ. Той е пътувал за него, когато в 11,45 часа през днешния ден гърмеж избухна пред кортежа му.

Бомбата е била мощна, не за заплашване. Взривът е бил ориентиран, оповестиха проверяващи. На пътя има голяма дупка. Осколки са наранили прозорците на бронирания джип, в който е пътувал обвинител № 1.
-->
Това е същият джип, с който Гешев е бил в Украйна. По него има вреди, както и по дървета към пътя.

Проверява се дали е имало теч на информация за смяната на маршрута на основния прокурор. Гешев доста пъти е казвал, че има закани против него. " Кой ли не е споделил неприятна дума за мен ", представен е обвинител номер 1.

Освен това, извънредно малко хора знаят какъв е маршрутът на кортежите на основния прокурор. Това поражда въпроса от кое място е изтекла информацията, оповестява Българска национална телевизия.

Директорът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов работи на място. Вътрешният министър Иван Демерджиев също пътува към  мястото на случая.

Припомняме, че преди две години, когато депутатите реалокираха Бюрото по отбрана от основния прокурор към Министерство на правораздаването, тогавашният длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков обясняваше, че Иван Гешев въобще нямало потребност от защита.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР