Главният прокурор Иван Гешев е поискал от Народното събрание да

...
Главният прокурор Иван Гешев е поискал от Народното събрание да
Коментари Харесай

Гешев поиска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

Главният прокурор Иван Гешев е изискал от Народното събрание да бъде свален имунитетът на депутата от Българска социалистическа партия Георги Михайлов . Това излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата.

Искането е за да може да бъде продължено стартирано следствие за занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби в качеството му на изпълнителен шеф на Столичната хематология. От 2019 е разследван и за неплащане на налози в огромни размери.

"Към сегашния миг не са налице учредения за преустановяване на наказателното произвеждане. Продължаването му обаче е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Михайлов ", прецизират от прокуратурата.

Това е трето искане за събаряне на имунитета на Михайлов като народен представител. Преди това са внасяни претенции до Народното събрание през 2018 и 2019 година И двата пъти Михайлов е давал единодушието си.

В. "Сега " обвиняванията против Михайлов. Спроед прокуратурата депутатът не е положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество и за предоставената му работа като изпълнителен шеф на Специализираната болница за интензивно лекуване на хематологични болести в София. Става дума за интервала периода 31 юли 2015 година - 18 април 2017 година

Също по този начин болничното заведение е била ощетена със 164 106 лева Михайлов е направил парични заплащания в размерите на посочената сума без правно съображение в интерес на сдружението "Екофарм " ЕООД макар отговорностите си по Закона за финансово ръководство и надзор в обществения бранш и Закона за лечебните заведения.

Според прокуратурата заплащанията са осъществени въз основа на две фактури, издадени след приключване на периода на контракта с "Екофарм " ЕООД.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР